Varstad Gård Gisløy

Varstad Gård Gisløy
Ketojen hoitoa.

mandag 22. september 2014

Fuck Oil

Nyksundin esiintymislava on paikallaan. Laituri kunnossa ja vanha laiva entisöity. Ympäröivät muurit sekä vanhan kalatehtaan,nykyisen kulttuuritehtaan, seinät graffitien peitossa.

Elokuisten festareiden eri puolilta Norjaa ja myös maailmaa tulleet vapaaehtoiset  ovat  ne vuosien mittaan ammattitaidolla yhdessä paikallisten aktiivien kanssa luoneet. Tehneet mahtavat puitteet festivaaleille. Valitettavasti viimeiset Nyksund Ti koko perheen festarit järjestettiin toissa kesänä. Viimeiset uudet seinämaalaukset tehtiin viime kesänä.
Nyt pitäisi löytyä energiaa ja ihmisiä ensi kesäksi.
Olisi sääli jos näin mainiolle esiintymisareenalle ei olisi käyttöä. Bändejä kyllä löytyy. Tiloja myös muulle touhulle on saatavilla. Kulttuuritehdas esimerkiksi soveltuu mainiosti taidenäyttelyn pitopaikaksi.
Nyksund on erityislaatuinen energialataus. Sanovat sen johtuvan Nyksundin ulkopuolisilla merialueilla olevista  laajoista öljy- ja kaasukentistä. Euroopan suurimmista. Jos ne imetään kuiviin myös Nyksundin energia häviää.
Siksi festareiden hätähuuto kahdentoista vuoden takaisista Rasta Jameista lähtien on ollut sama.
Fuck Oil!!! Ja kysymys Miksi on tuhottava maailman parhaat kala-apajat.Miksi anastaa planktonia ja leviä ylläpitävä meren pohjan läpi siilautuva kaasu. Onko oikein karkoittaa kolja ja estää turskan kutu?
Oslolaisilla hiphoppareilla, talkoissa viikkokausia puuhaavilla, taiteilijoilla ja paikallisilla muusikoilla on yhteinen agenda.
Jokohan sen ensi kesänä saisi kuuluviin festareiden kautta. Minä lupaan toimitttaa kaiken tarvittavan kalan. Kuten aiempinakin vuosina.
-lauri-

2 kommentarer:

  1. Moikkis. Juuri tänään juteltiin Lillqvistin Katariinan kanssa tuosta Nyksundin mahd. ensi kesän happeningistä. Ajattelin luhytfilmisessioita, yhteisötaidetta ja suomalaista kuvataidetta. Ainakin Hilde tulisi tarinankertojaksi. Ajattelin laittaa apurahahakemusta, mutta pitäisi varmistua tuo paikka ja sieltä osallistujia. Seppä ja muusikko Anders ovat lupautuneet, mutta kenen kanssa sopia paikka? Viikon päästä menis SKR:n apurahahakemus umpeen. Ilm. mulle mahd. pian, keneen olla yht. Se Paul ei aikanaan vastannut.

    SvarSlett
    Svar
    1. Paul Vrebalovich olisi oikea henkilö kun hänhän omistaa kulttuuritehtaan :) Kysy nyt uudestaan.

      Slett