Varstad Gård Gisløy

Varstad Gård Gisløy
Ketojen hoitoa.

søndag 7. oktober 2018

Senaattorin sienet ja savupallakset

Sain puolueeni kunnallisjärjestön sihteeriltä  viestin.
Meillä on ensi vuoden kuntavaaleihin liittyen  paikallisjärjestön kokous. 
Tapaamisessa keskustellaan tärkeistä asioista. Seuraavan kunnanhallituksen kokouksen työjärjestyksestä. Ja siitä miten evästämme kahta valtuutettuamme.
Samassa kokouksessa   julkistetaan vaaliteemat ja mietitään ehdokkaiden järjestystä pitkällä listalla. 
Paikallispolitiikka ei  Norjassakaan ole trendikkäimpien harrastusten joukossa,  joten uusien jäsenten ja  jopa kuntavaaliehdokkaiden löytämiseksi on myös tehtävä töitä."Senaattorit" kuten kuntapolitiikan pikkutekijöitä vähätellen kutsutaan, eivät ole kovin korkealle arvostettuja. Arvosteltuja senkin edestä. 

Vastasin myöntävästi omaan ehdokkuuteeni. Olen mukana.  Kunnallispoliittista uraa minulla  on takana viitisen vuotta ja osallistuminen lautakuntien kokouksiin varajäsenenä on kasvattanut poliittista kokemustani. Kunnallinen päätöksenteko on tullut tutuksi. Haluan jatkaa harrastustani demokratian parissa.  

Mikäli puolueemme menestys  syksyn 2019 vaaleissa on tämänhetkisten ennusteiden mukainen säilytämme kaksi paikkaamme. Saatamme jopa saada yhden lisää. Mikäli lisäpaikka tulee ja mikäli saan paljon muita puolueita äänestäneiden henkilöääniä, voin vaalituloksissa kivuta sisäisissä tuloksissa niin korkealle, että toisen varavaltuutetun paikka on mahdollinen. Ainakin tulee lautakuntapaikka :)
Tekninen lautakunta olisi mieleiseni. Siellä käsitellään median huomion saavia ja usein riitaisiakin asioita, kuitenkin ystävällimielisessä hengessä. Varajäsenenä  olen  päassyt näkemään kunnan  toimintojen monimutkaisuuden ja  kaikkein kummallisimmatkin rakentamiseen ja kaavoitukseen liittyvät taloudelliset kytkennät :)
Ensi viikon tiistain kokoukseen en itse pääse. Olen  hengessä mukana kuntoutuslaitoksesta käsin. Kun vaalikampanjamme on julkistettu, on aika aloittaa vaalityö. Polkaista vankkurit liikkeelle.
Erilaiset toritapahtumat ja myyjäiset tulevat tutuksi. Kun kerran  mukaan lähtee se on tehtävä niin hyvin kuin osaa. Promootiokuvia ja vaalisanomaa myöten. Kuva ja teksti viime vaalien alta.

Valg-selfie.Husk å stemme på mandag. Det absolutt beste alternativet er SV. Det er også mulig og lov å stemme noen av de andre partiene eller listene. Å la være å stemme er ikke noe alternativ i hele tatt ,synes jeg 
Tapaamalla ihmisiä voin levittää sanomaa ja keskustella politiikasta ja myös muusta. 
Ja varsinkin siitä muusta. Kunnallisvaalikampanjointi antaa mahdollsiuuden  kertoa mielenkiintoisimmista ja riidattomimmista asioista, kuten perinneruoista, villiyrteistä, sienistä ja varsinkin norjalaisille tuntemattomista rouskusita,  valaista ja omavaraiselmästä. 
Vaalipöydälle voi laittaa propagandan ohella tarjolle perunarieskoja, itsetehtyä mehua, sienisalaattia ja savustettuja puna-ahvenia sekä ruijanpaltaita.
On se kumma jos ei  äänestäjien kiinnostus herää .
                           -lauri-

   

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar