Varstad Gård Gisløy

Varstad Gård Gisløy
Ketojen hoitoa.

søndag 26. februar 2012

Haaveet


Vastaan MamaE:n blogissaan esittämään haasteeseen ja paljastan  haaveilemiani asioita ja tavaroita. Yksityisimpään elämääni, terveyteeni sekä parempaan maailmaan liittyvät lukuisat haaveet eivät ole mukana.                        

                   Viisi haaveilemaani asiaa

1.Haaveeni on joskus  nähdä Vienanmerelle lisääntymään vaeltavat maitovalaat ja niiden vastasyntyneet vasikat.Haluaisin kuulla maitovalaiden laulun. Tämä on  haaveistani kaikkein tuorein. Muutamia kuukausia sitten tiedostettu.

2. Haluaisin kärsivällisyyttä perehtyä  käyttämään kameraani, muutenkin kuin automaattiasetuksilla.

3.Haaveilen tapaavani valaat veden alla. Uneksin uivani niiden kanssa. Valitettavasti sukeltaminen on minusta pelottavaa, vaikka valaat ja meri eivät.

4.Toiveeni on saada jatkossakin olla enemmän puolijouten, pieniä askareita omaan tahtiin tehden ja  haastavia asioita ystävien kanssa ja yksin kaikessa rauhassa kokien. Sillä tavalla kuten viime viikkojen aikana olen voinut.

5. Haaveeni on tuntea Vestmanna- saaret uudeksi kodikseni. Luulen haaveeni toteutuvan, ainakin siellä on aina tuntunut  kodilta.

Vestmanna-saaret, tuleva kotini
                 Viisi materiahaavetta

1.Uusi kamera vaativaan luontokuvaukseen riittävine putkineen.

2.Valkea, pienehkö kahdella uunillisella tai kaminallisella makuuhuoneella,kohtalaisella tuvalla ja kunnon keittiöllä varustettu vuokratalo laavakentän vieressä.

3.Kausikortti Vestmanna- saarten uimalaan.

4.Hurtigruten Arktisk-Antarktis  kahden kuukauden lukuisia satamakäyntejä sisältävä risteily tai vastaavanlainen purjehdus.

5. Ihan pieni kasvimaa ja kompostori kakkoskohdassa mainitun valkoisen talon takapihalla. Puutarha-asiat ovat alkaneet taas pitkän tauon jälkeen kiinnostamaan.
-lauri-
Ps.
Ensi viikolla odotettavissa muutamia postauksia Islannista.12 kommentarer:

 1. Hei Lauri,
  ihanaa esimerkkiä annat kun ilmeisesti et vain haaveile vaan myös toteutat unelmiasi, esim Vestamannaöyarna saavat sinussa uuden asukkaan! Vinkki: Huippuvuoret 1½ tunnin lento Tromsöstä, siellä voisit kenties laulaa maitovalaiden kanssa? Pääsisit lähikosketuksiin myös Polar Bearin ja mursujen kanssa! ;)
  Lämpimät terveiset, Elisabeth

  SvarSlett
  Svar
  1. Kiitos Elisabeth.Kiitos vinkistä. Huippuvuoret kiinnostaisi maitovalaiden lisäksi muutenkin. Merimursut ;) on hienoja.

   Slett
 2. Ihania haaveita. Toivottavasti haaveistasi suurin osa toteutuu:) Uskon niin:) Se on paljon itsestaan kiinni;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Minäkin luotan siihen että ne toteutuu jossain vaiheessa jos nyt ei aina odotetusten mukaisesti.

   Slett
 3. Kaikki, mutta ennen kaikkea kylä, johon muutat, on kuin suuri syli ja riittävän pieni kyläksi.

  SvarSlett
  Svar
  1. Kylä on kuin laavastakin lämmin suuri syli. On siellä yhdet liikennevalot ja muutenkin kaupunkirunnelmaa tarvittaessa.

   Slett
 4. Haaveet ovat siksi että ne toteutetaisiin, ilman haaveita ei ole todellisuutta.

  SvarSlett
  Svar
  1. Totta, haaveethan ovat osa todellisuutta jopa ennen toteutumistaan.

   Slett
 5. Mukavia haavita - juuri sopivia toteutettavaksikin...
  Vienanmerelle pääset täältä päin. Alue voisi olla muutenkin mielenkiintoinen.

  Ja Islanti on ihana maa - olin muinoin kuukauden lääninhallituksen stipendillä mieltä ja kulttuuria oppimassa muiden pohjoismaalaisten kanssa, 5 joka maasta. Kieltä en oppinut ja kulttuuriakin rajallisesti, mutta kyllä kaikki oli mukavaa ja mielenkiintoista.
  Tekisi mieli uudelleenkin...

  Menestystä haaveillesi!

  SvarSlett
  Svar
  1. Kiitos, täällä onkin paljon oppimista, ainakin sun alalla. Istuskelen nyt Hveragerdin kirjastossa, yhdestä lempikohteistani, ja jälleen kerran pitää ihmetellä kuinka näin pieni kansa voi ylläpitää näin hyvin toimivaa kirjastolaitosta. Kulttuuriin satsaamisen ei katsota olevan muualta pois. Sellaista vastakkainasettelua kuin esim Suomessa en ole niin selkeänä havainnut.

   Slett
 6. Voi, tämä oli jotenkin aivan tosi nastaa tekstiä, etenkin nuo sun unelmat. Pien niin peukkuja, että pääset vielä nauttimaan niistä kaikista!

  SvarSlett
  Svar
  1. Kiitos Nella. Ainakin olen jo matkalla niitä kohti;)

   Slett