KOUKUTTAJA

KOUKUTTAJA
Miltä kuulostaa Laura Frimanin ääni, entäs kalastajakylän arki. Kuvan linkkiä klikkaamalla pääset tutustumaan tarinaani. Sata tuntia ilmaista kuuntelua tarjoaa storytel

torsdag 1. mars 2012

Hot in Iceland

Hveragerdi , the hot town
                                                 
   A lot of warm springs nearby.
   Forest, made by us 1983, in the background.
The ground  is hot.
Sometimes too hot for trees.
Rock Ptarmigans, my friends.
 Researching hot spring.
Where the steam is coming from ?
Finding banana paradise :)

-lauri-

10 kommentarer:

  1. Joskus sitä ihmettelee, miten ihmiset oikein ovat saaneet päähänsä asettua asumaan kaikenlaisiin omituisiin paikkoihin. Islannilla taitaa olla kuitenkin pari ässää takataskussa ;)

    SvarSlett
  2. Omituisen mystisen kiehtova ja samalla luonnollinen jopa arkinen on Islanti. Viime yön maanjäristyksistä hotellimme respa tuumas: "Jaa, niin ne, olivat silleen sopivan voimakkaita". Kuitenkin kyseessä oli 3,9 ja 4,2 richteriä olleet.
    Mila tuumas blogissaan kivasti vastakohtaisuuksista, että niissä on kans Islannin vetovoima ja kiehtovuus.

    SvarSlett
  3. Vastakohdat tosiaan lisäävät kiehtovuutta - ja outoutta. Jäätikköjä ja kuumia lähteitä!
    Onko Islanti samanlainen kuin Japani, että pienempiä maanjäristyksiä on käytännössä "jatkuvasti"?

    SvarSlett
    Svar
    1. Pienempiä, mitattavia järinöitä ja levottomuuksia on koko ajan. Sellaiset "oikeat" järistykset,jotka tuntuvat taloissa tärinänä, ovat uutisaineistoa. Joskus sattuu suurempia tuhoa aiheuttavia, mutta talot on rakenettu sen verran hyvin, että ihmisuhreja ei helpolla tule.
      Vastakohtaisuudet kaikessa = tykkään.

      Slett
  4. Heh, sopivan voimakas maanjäristys. Ihan uusi käsite mulle :) Upeita ja kiehtovia kuvia tosiaan, aikas ainutlaatuinen paikka Islanti ainakin näyttää olevan. Miten muuten kielen kanssa, pystytkö ymmärtämään/tulla ymmärretyksi norjan pohjalta?

    SvarSlett
    Svar
    1. Laiskuuttani en ole vieläkään aloitanut islannin kieliopintoja. Olis ollut aikaa. Tulen toimeen puhekielellä, tajuan mistä on kyse ja osaan jopa vastata yksinkertaisilla lauseilla köykäistä sanavarastoani tehokkaasti käyttäen. Norjasta on hieman apua, varsinkin tekstin ymmärtämiseen, mutta puheen ymmärtäminen on norjalaisille yhtä vaikeaa kuin muillekin. Norja on liukunut todella kauas äitinsä helmoista ja unohtanut monet alkukielen rikkauksistaan.

      Slett
  5. Kuumia lähteitä ja banaaneja, miten minusta tuntuu että minun pitäisi muuttaa Islantiin. :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Islantihan on sinne muuttamisen arvoinen ;)Mulla oli aikoinaan unelmatyöpaikka tuossa kylässä.Kasvihuoneista sai luontaisetuna tuoreet banaanit, viikunat ja vihannekset. Lisäksi Hveragerdin uimala kaikkine "pottureineen" oli vapaasti meidän käytössä. Kyllä oli nytkin mahtava kyläillä.

      Slett
  6. Vai sinne jo livahdit, lykkyä saaviin. Tässä sinulle kielikursi.http://www.youtube.com/watch?v=GxzhWkMD3co

    SvarSlett
  7. Kiitos Ari kielikurssista. Siinähän ne perusteet tuli :)

    SvarSlett