Varstad Gård Gisløy

Varstad Gård Gisløy
Ketojen hoitoa.

mandag 16. mars 2015

Matka Midsomeriin.

Midsomer on englantilainen rauhallinen kreivikunta. Erinomainen ekologinen matkakohde elämysten vierastajalle ja arkielämän etsijälle. Midsomerin  Englanti rauhoittaa..
Midsomer sijaitsee jossain tarkemmin määrittelemättömässä paikassa. Sieltä on lyhyt matka Lontooseen ja muihin tuttuihin suurkaupunkeihin. Kreivikunnassa eletään englantilaista pienen kylän elämää. Keskeisinä pubi, kirkko ja monet rahan puutteen vuoksi ränsistyneet perintökartanot. Harrastuksista tärkeimmät ovat pubin lisäksi  ratsastus,golf,vedonlyönti, ruusut ja kriketti. Krikettiä pelataan iltapäivisin, joka sunnuntai ja se kokoaa harrastajia kaikista yhteiskuntaluokista toisin kuin golf.
Midsomerin talous perustuu palveluihin ja käsityöammatteihin. Sekä maatalouteen. Tuotanto on pienimuotoista ja perheyritykset hallitsevia. Paitsi maataloudessa, missä peltoa on tilaa kohden jopa tuhat hehtaaria ja lypsylehmiä pihattonavetassa satoja.Suuryritysten levittäytyminen Midsomeriin matkailun, kaupan ja teollisuuden aloilla on torjuttu, koska niiden takana on useimmiten jotain rikollista kähmintää, rahanpesua tai sellaista.
Midsomerin kreivikunnan tiet ovat kapeita, melkein yksikaistaisia, myös pääväylät. Liikenneruuhkia ei ole. Ihmisillä ei yleensä ole kiire.
Vaikka Midsomer on rauhallinen, turvallinen asuinpaikka, siellä tapahtuu todella paljon murhia. Yleensä useita lyhyen ajan sisällä. Onneksi Midsomerin hallintokeskuksen Caustonin etsivä Tom Barnaby ja apulaisensa selvittävät tapaukset ja elämä palautuu normaaliksi.
Vaikka olin kreivikunnassa aiemminkin satunnaisesti vieraillut, ei se  minua tavallisuudellaan ja konservatiivisuudellaan aiemmin  säväyttänyt. Halusin kokea enemmän ja nopeammin.
Onneksi rauhoituin, vaihdoin kanavaa, unohdin  NSCI:n ja SCI:n. Vieroitin itseni räjähdyksistä ja tulitaisteluista, reilun kolmen vartin urbaani hektisyys vaihtui kreivikunnan kahden tunnin rauhaan. Sinne olisi taas tänä iltana puoli kymmeneltä tarkoitus mennä.
                                 -lauri-

1 kommentar:


  1. Thanks for sharing, nice post! Post really provice useful information!

    FadoExpress là một trong những top công ty chuyển phát nhanh quốc tế hàng đầu chuyên vận chuyển, chuyển phát nhanh siêu tốc đi khắp thế giới, nổi bật là dịch vụ gửi hàng đi nhậtgửi hàng đi pháp uy tín, giá rẻ

    SvarSlett