Varstad Gård Gisløy

Varstad Gård Gisløy
Ketojen hoitoa.

lørdag 25. august 2018

Konsertti

Olen ajoissa. Kello on puoli seitsemän. Astun saliin. Kävelen katettujen tarjoilupöytien ohi. Saan parhaan pöydän pianon vierestä.Asetan takkini  tuolin selkänojalle  ja laukkuni tuolin viereen.
Levitän haarukan ja veitsen alta ottamani kankaisen lautasliinan auki.
Kaikki  näkevät, että tämä paikka on minun.
Aloitan juustoista. Kerään Aaland Gårdin vuohenjuustoja pienelle lautaselleni.
Lofoottien ja koko Pohjois-Norjan paras juustola toimittaa hotellille kuutta eri makua.
Homejuustoja, kovia, pehmeitä sekä ruskeaa. Tykkään niistä kaikista.
On tärkeää ottaa sopivan pieniä palasia ja samassa suhteessa lisukkeita, hilloja, vihanneksia ja hedelmiä.
Kalaosastolta löytyy uutuutena kylmäsavustettua merikrottia. Otan sitä kaksi nokaretta. Lisäksi kerään kylmäsavutaimenta  ja graavattua lohta, hyvin pienet siivut molempia. Lämminsavuinen turskanmäti sekä perinteinen Lofoottien kaviaari vaativat lusikallisen pohjoisen smetanaa, rømmeä, viereensä.

Vien ensimmäisen annoksen paikalleni ja haen juotavaa. Kolmea eri makua Hardangerin omenista maatilapuristamossa tehtyä luomumehua puolen desilitran laseissa. Lisäksi  iso lasillinen paikallista horsmankukkamehua, Judithin Urtehagen toimittamaa. Maistelen myös paksuja tuorejuomasekoituksia eli smoothieita.
Kahvi on  hetki sitten pavuista jauhetusta suodatettua.
Vaikka syön hitaasti selvitän annokseni seitsemään mennessä. Tarjoilija on kerennyt  täyttää vajuneen kahvikuppini kahdesti.

Toiseen annokseen valitsen  hetkeä aiemmin  koneella siivutettua fenalåria eli kuivatettua lampaanviulua. Vuorilla laiduntaneista ja yrttejä syöneistä maatiaislampaiden karitsoista tulee parhaan makuista.  Hotellin oma karkearakenteinen  maksapasteija on ilman muuta mukana. Se on aina ollut yksi suurimmista ruokanautinnoistani. Lihalautaseni täydentyy tuoreilla vihanneksilla ja oliiveilla. Sekä hotellin lähiraaka-aineista tehdyillä  hilloilla. Lisäksi käyn hakemassa jostain syystä lämpötiskiin sijoitettua ohueen spelttileipään rullatttua poroa.
Pianisti saapuu  toisen annoksen jälkeen. Aikataulun mukaisesti puoli kahdeksalta. Hän on uusi, taitava ja kotoisin Venäjältä kuten edeltäjänsä. Artisti istuutuu, järjestelee nuottipapereitaan ja aloittaa. Lämpimät annokset saavat odottaa. Minulla ei ole kiire minnekään.
                   -lauri-

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar