søndag 8. januar 2012

Revontulien iltayö

Kaamospäivä on joskus muutakin kuin surkean harmaa ja lyhyt kajo pitkien pimeiden välissä. Selkeällä säällä taivas on värillinen ja kuu kuin aurinko. Iltayöt ovat  revontulien.
Toissailtana ne  innostuivat. Poikani kuvasi tämän sarjan  maatilallamme Gisløyalla.
Alla kalankuivausteline, navetta ja  koillistaivaan Aurora borealis.
  

Näkymä pohjoiseen.


Vaaditaan pitkä valotusaika ja jalusta jotta revontulikuvauksessa saadaan toivottu eli  todellisuutta hienompi lopputulos. Fotoshoppauksiin ei silloin tarvitse turvautua.


Revontulet muuttavat nopeasti muotoaan.


Aurora Borealis on vikkelä liikkeissään. Se suurenee ja pienenee, vahvistuu ja heikkenee, vaihtaa väriä ja paikkaa sekä supistuu ja  laajenee.

-lauri-


10 kommentarer:

 1. Vau upeat aallot taivaalla. Oma laaksoni on niin suojainen että harvoin näkee kokonaisuuden.

  SvarSlett
 2. Siis ihan sanaton, kun on niin mahtavat tulet!

  SvarSlett
 3. Todella hIenot loimut ja onnistuneet kuvat ! Täällä Naantalissa on ollut tyytyminen vain aamuisen täyskuun kuvaamiseen.

  Terveisin Markku

  http://markkuoimmonen.blogspot.com/

  SvarSlett
 4. Kiitoksia kommenteista. Meillä on ollut erinomainen revontulitalvi :) ja sen tiimoilta myös keskustelua revontulikuvauksesta. Kuvauksen haastavuudesta ja myös siitä kuinka hyvin tunnelma ilmenee kuvissa. Antavatko pitkällä valotusajalla otetut otokset oikean kuvan vai ilmaisevatko näkymän mahtavampana.
  Yksi asia on kuitenkin varma. Sitä tunnelmaa mikä tulee revontulia livenä katsellessa ei millään saa välitettyä valokuvissa, ei edes videoissa. Se on itse koettava.Just niinkuin eilen ( 9.1.) Täysikuu, kirkas sää tähtineen ja yli koko taivaan levittäytyvät revontulet.Setti oli nähtävissä kymmenisen minuuttia. Joskus on niin onnekas että sattuu olemaan oikeaan aikaan ulkona.
  Me kyllä yritämme hälyttää toisemme aina kun luonnossa tapahtuu.

  SvarSlett
 5. Whou! Ei Levilläkään kuukauden reissulla tullut noin hienoja revontulia nähtyä!

  Todella taitavasti saatu leimut vangittua kuviksi.

  SvarSlett
  Svar
  1. Kiitos. Vastaavia revontulia on ollut tänä talvena puolenkymmentä kertaa, kohtuullisia lähes aina kun on ollutr selkeitä iltoja. Syyskuussa saivat jotkut onnelliset kokea punavoittoisen kaikkien aikojen Auroran. Harmittaa kun tuli nukuttua just silloin:)

   Slett
 6. Ihan mahtavia kuvia!! Ja totta puhut, vaikka kuvat olisivat kuinka upeita, niin kyllä ne revontulet ovat aina luonnossa vielä ainutlaatuisempia. Toivottavasti revontulitalvi jatkuu!

  SvarSlett
  Svar
  1. Luulen että jatkuu. Helmi-maaliskuuhan on normaalisti parasta aikaa. Jos tulis kunnolla lunta ja saatais kalankuivaustelineisiin turskaa, niin vois antaa perheen kuvaajalle revontulitehtävän.

   Slett