KOUKUTTAJA

KOUKUTTAJA
Miltä kuulostaa Laura Frimanin ääni, entäs kalastajakylän arki. Kuvan linkkiä klikkaamalla pääset tutustumaan tarinaani. Sata tuntia ilmaista kuuntelua tarjoaa storytel

mandag 19. mars 2018

Rautuja ja rautupilkkejä.

Tämänhetkisen ymmärrykseni mukana tullut havaitsemani epäkohta on rautupilkkien hinnoittelu Pohjois-Norjan kalastajakylien huoltoasemilla. Sekä urheiluliikkeissä ja  hyvinvarustetuissa sekatavarakaupoissa. Se ärsyttää eikä noudata minkäänlaista logiikkaa.
Pilkkien , pilkkivapojen ja oheistuotteiden hinnanmuodostus on epäreilu. Se ei ole raudunkalastajan edun mukaista. Pilkkibisneksestä on tullut öljypohjaisten muovituotteiden , turhien tiukkaan saumattujen pakkausten, tuhlausta. Kerskakulutukseen kannustamista. Halpatyövoiman hyväksikäyttöä. Luonnonvaroja menee tässäkin  ihmisen ahneuden takia suotta hukkaan.
Kalastaja houkutellaan omatuntonsa vastaisesti tuhlaamaan, ostamaan muoviin ja pahviin vakumoituja rautupaketteja,  turhia oheistuotteita joita useimmalla on jo entuudestaan liikaa ja joille ei ole mitään käyttöä. Tarkoitan halpatuotantopilkkivapoja.
Myren Essolla ja urheilukaupassa rautupilkkejä myydään sekä yksittäin että pilkkisettien yhteydessä.
Yksittäin ostettuna hinnat vaihtelevat kuudestakymmenestä seitsemäänkymmeneen kruunuun.
Kolme ottavaa pilkkiä, pilkkivavan ja siiman sisältävä setti maksaa 120kruunua.
Jos tarvitsee  yhden pilkin, kannattaa ostaa toinen varalle. Ei voi tietää koska pilkki jää pohjaan tai suuri kala katkaisee ohuen 0,20 mm  siiman.
Kaksi pilkkiä irtopilkkeinä ostettuna maksaa 120-130 kruunua.
Samaan hintaan tai hieman halvemmalla saa setin ostamalla kolme yhtä hyvää tai parempaa pilkkiä, vavan ja siiman.
Vaatii vahvaa luonnetta jättää setti ostamatta.

Minun pilkkijakkarani säilytystilassa on kahdeksan Myren Essolta viimeisten 15 vuoden aikana ostettua pilkkivapaa ja kaksi itsetehtyä.
Käytän niistä kahta.

Perustelen vapavarastoani  sillä, ettei  voi  etukäteen ennustaa koska vavoille on tarvetta, ei voi tietää kuka  tulee kylään. Jos vieras vaikka läksisi Alsvågvannetille pilkille.
                     -lauri-



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar