Yksi Støn nuorista kalastajista putosi aluksesta ja vajosi pinnan alle.
Häntä ei saatu pelastettua.
Vainajaa ei löydetty lähes koko kesän kestäneissä etsinnöissä.
Vaikka mukana oli minisukellusveneitä, drooneja ja vedenalaiskameroita.
Sekä ruotsalaisen Kim Wallin etsinnöissä mukana ollut ja murhatun toimittajan merkannut ruumiskoira.
Tänään etsinnät katsottiin lopullisesti päättyneiksi.
Myren kirkossa järjestettiin omaisten ja läheisten toivoma muistotilaisuus.
Hautajaiset ilman vainajaa. Ilman ruumiinsiunausta. Ja ilman seppeleitä, kukkavihkoja tai adresseja.
Sellainen ei ole kalastajakylässä tavatonta. Meri antaa, meri ottaa.
Arkun asemesta alttarilla oli kukista sidottu kookas ankkuri . Ja hukkuneen kalastajan kuva
kynttilöiden ympäröimanä.
Saattoväki sai tilaisuuden lopuksi sytyttää omat kynttilänsä.
Kirkko oli täynnä, yli kolmesataa oli saapunut paikalle kuulemaan rovastin sanoja, veisaamaan, rukoilemaan sekä myötäelämään omaisten ja läheisten kanssa mereen jäänyttä.
Musiikista vastasi vainajan isä ja sisarpuoli sekä Pohjois-Norjan tunnetuin country- muusikkko MK Myrland
Kirkonmeiningin jälkeen saattoväki kokoontui kylätalolle nauttimaan perinteisen hautajaisaterian.
Pohjois-Norjassa se on usein lapskaus tai suolalammas perunoiden ja lanttusoseen kera.
Tuhdin aterian jälkeen tarjolla oli kahvit ja erilaisia juusto- ja kermakakkuja.
Lapskaus on muuten myös Rauman rannikkoalueella tunnettu pataruoka ja suomeksi lapskoussi.
Pohjois-Norjan lapskoussi neljälle:
Ainekset:
600 g suolalammasta tai tuoretta naudan ,hirven tai poron potkaa.
2 rkl voita paistamiseen
6kpl suuria perunoita
3 kpl porkkanoita
1 keskikokoinen lanttu
4 dl lihalientä , mielellään luista keitettyä, myös lihaliemikuutiosta tehty käy
Suolaa
Pippuria
Valmistus:
1. Jos käytät suolalihaa liota se yön yli. Sen jälkeen paloittele pieniksi palasiksi.
2. Ruskista kuumalla pannulla.
3.Laita lihat lihaliemeen kiehauta, pienennä lämpöä ja anna kypsyä miedolla lämmöllä pari tuntia.
4.Keitä paloitellut perunat ja juurekset omassa riittävän isossa kattilassaan puolikypsiksi.
5.Lisää lihat juuresperunakattilaan, josta olet vajuuttanut kolmasosan vedestä.
6. Keitä miedolla lämmöllä kunnes juurekset ovat kypsiä, seuraa ettei pala pohjaan.
7. Tarvittaessa lisää juureskeitinvettä, mutta sekoita varovasti, ettei tule liian soseista.
-lauri-
Voi ei. Tuo on niin kauheeta. Meri ottaa.. on aina ottanut. Osanottoni omaisille. Ps.en tiennytkään, että Lapskaus on perinteinen hautajaisruoka tai juhlaruoka.
SvarSlett