Varstad Gård Gisløy

Varstad Gård Gisløy
Ketojen hoitoa.

mandag 9. april 2012

Tulivuoria ja polvi.
Eldfell on suosikkini.Gisløy.Toinen pääsiäispäivä.  Pakkasta pari astetta. Aurinkoista. Lumipeite on Suomen lomani aikana kasvanut puolimetriseksi, tunturit muuttuneet hohtaviksi ja ison osan maaliskuuta levottomana oireillut meri rauhoittunut. Aurinko on liian kirkas.
Pienimmät alukset kävivät eilen laskemassa siimansa. Morgenstjernakin aikoo aktivoitua ja virota kymmenen viikon talvitauoltaan sekä aloittaa nuottakautensa huomenna. Kippari pääsee vauhtiin. Poikani verestämään kalastajan taitojaan. MINÄ EN OLE MUKANA.

Olen turhautunut statukseeni.  It's complicated masentaa vaikka kyseessä ei olekkaan sellainen  it's complicated jonka vaihtoehtona ovat relationshipit ja singlet.Niistähän minä en tällä foorumilla avaudu :)
Complicatedini on tiiviisti polveen, kierukkaan, tähystysleikkaukseen ja jänteisiin sidottu. Odotan easya, simplyä tai ready to gota. Taikka sitten  jotain muuta Islantiin vapauttavaa. 

Onneksi monta kertaa peruuntunut ja siirretty operaatio näyttää viimein, ainoastaan kuuden viikon jonottelun jälkeen, toteutuvan. Perjantaina 13. huhtikuuta aamupäivällä kello 10.00.
Suunnitelmien mukaan muuttaisin Vestmanna- saarten vuokrakämppään huomenna, asettautuisin aloilleni ja  tapaisin tulevan pomoni ja kollegoitani loppuviikosta. Ja odottaisin innolla kamera valmiina mahdollista tulivuorenpurkausta. Kun sellainen  saattaa olla tulollaan.. Maa on kovasti jäätiköiden alla järissyt. Ja joidenkin järvien vesi epänormaalisti lämmennyt.

Suunnitelmat ovat oikukkaita, ne eivät aina tottele, niitä on muutettava. Joistakin luovuttava ja kokonaan uusia laadittava. Uusiin suunnitelmiin on taivuttava, niiden mukaan toivuttava, kuntouduttava ja vasta sitten uuteen maahan muutettava.

Sairaalan ylimmäinen Ortopedi jaksoi puhelimessa lohduttaa kertomalla operaation olevan yksinkertainen, mikäli ei tarvitse tehdä muuta kuin  kaapiminen, imeminen ja raaputus. Tai jotain. Mikäli sitä muuta kuitenkin tehdään, asia on  hankalampi Toipuminen on perusleikkauksessa nopeaa, paitsi joillakin hidasta. Leikkaukset kuulemma onnistuvat hyvin. Yleensä.

Liikkumaan tottuneelle minulle paikoillaan olo on tuskallista. Pahinta on kun ei  saa juosta, eikä kiipeillä. Ei hyppiä eikä väännättää. Jooga- asennossa (entinen räätäliasento)  jalat ristissä istuminen on mahdotonta. Koko ajan saa etsiä sellaista kävelytyyliä ja istuma-asentoa, joka rasittaisi ja koskisi mahdollisimman vähän.

Onneksi  kävely kuitenkin sujuu ja kolotukseen turtuu. Huomenna saan tuoretta kalaa. Kohta on perjantai. Ystävieni fb sivuilta löysin yllättäen suomalaisia Pariisin kevään tulivuoritunnelmia.
-lauri-
"Tulivuoria, tulivuoria
Älä vaikuta
Liian harkitulta
Tulivuoria, tulivuoria
Syökse taivaalle
Savua ja tulta"


10 kommentarer:

 1. Toivottavasti saat jalkasi pian kuntoon ja pääset muuttamaan. Ikävää tuommoinen odottelu. Vaan parasta kai se koipi on kuntoon saada, ettei ensimmäiseksi joudu siellä Islannissa parantelemaan itseään.

  SvarSlett
 2. Nyt on ainakin leikkausajankohta taas tiedossa. Toivottavasti lääkäri ei tällä kertaa sairastu.

  SvarSlett
 3. Odottaminen on tuskallista :(
  Mutta tähystysleikkauksesta toipuminen ON nopeaa. Muistat sitten vaan kuntouttaa polvea ohjeiden mukaan :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Niin olen kyllä useimmilta sen läpikäyneiltä kuullut. Toivottavasti odottaminen jääkin suurimmaksi koettelemukseksi.

   Slett
 4. No tuollaisten juttujen odottaminen on varmasti tosi tuskallista! ;( Mutta, nyt ei ole enää monta päivää perjantaihin, ja uskotaan että kaikki menee tosi hyvin ja sitten suunta onkin ylöspäin! :)

  Mutta olet sitten kyllä varovainen niiden tulivuorten kanssa vaikka kuinka nopeasti polvi paraneekin...

  SvarSlett
  Svar
  1. Juu suunta on ylöspäin. Kun menen saarille polveni on kunnossa. Ja heti kun mahdollista kiipeän Eldfellin huipulle. Sieltä löytyy vieläkin (39v purkauksen jälkeen) kuumaa laavaa muutamista sopukoista.

   Slett
 5. Todella ikävää. Toivottavasti leikkaus menee hyvin, eikä toipuminen kestä pitkään. Hyvin sanottu suunnitelmista - ne ovat hyviä olla olemassa, että on jotain mitä tarvittaessa muuttaa.

  Kevätterveiset Kirkkonummelta. Talvi vetelee viimeisiään ja mieli vie jo pihalle ja kasvimaalle. Suunnitelmissa on lisätä mustaherukoita, sillä viimekesäisistä tehty likööri oli sen verran hyvää tavaraa.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ben Tron on loistava mustaherukkalajike. Sehän tuli viime kerralla todettua. Olisikin ihme jos niistä marjoista ei taitavissa käsissä syntyisi erinomaista likööriä. Hyvää kevättä ja terveisiä koko jengille, myös tessuille :)

   Slett
 6. Suunnittelematta paras, on tullut todettua monen monta kertaa, ja sitten taas tehtyä seuraavat suunnitelmat.. :) Toivottavasti tällä kertaa kaikki menee kuitenkin suunnitelmien mukaan ja muutaman päivän päästä polvesi olisi operoitu ja vauhdilla paranemaan päin!

  Tulivuorenpurkauksen odottaminen voisi olla enemmänkin kuin jännittävää, ehkä jopa liian jännittävää...? Tiedätkö muuten miten noita purkauksien voimia pystytään ennustamaan, olisiko esim. mahdollista että purkaus olisi vaarallisen voimakas lähiympäristölle?

  SvarSlett
  Svar
  1. Purkausten tulo on ainakin jälkeenpäin hehe ollut helppo ennustaa. Mutta purkauksen voima on vaikea tai mahdoton etukäteen arvioida. Usein purkauksia edeltää epätavallisen voimakas seisminen aktiivisuus ja jännitteet maankuoressa. Aika usein ne jännitteet laukevat eikä tulivuorenpurkausta tapahdukkaan.
   Fimmvörduhalsin purkaus kaksi vuotta sitten tuli islantilaisille ja myös pubi illasta nauttivalle Støn kalastajalle hmm melkoisena yllätyksenä, mutta sitä jonkun ajan päästä seurannut Eyjafjallan purkaus oli jo odotettu.
   Viime kesän Grimsvøtnin tuomiopäivän (samana päivänä piti erään amerikkalaisen profeetan mukaan tulla maailmanloppu) lyhyt purkaus oli yhtä voimakas kuin Eyjafjallan viikkokausia kestänyt.
   Islanti on varautunut maanjäristyksiin ja tulivuorenpurkauksiin todella hyvin. Kaikissa viime vuosien purkauksissa pelastustoimet kuten väestön evakuoinnit ja teitten sulkemiset, ovat olleet tosi tehokkaita. Kotieläimetkin on saatu tuhkan alta turvaan.
   Moni odottaa Islannin kuuluisimman tulivuoren Heklan aktivoituvan. Se on purkautunut säännöllisin väliajoin. Nyt kuulemma alkaisi olla aika.

   Slett