Varstad Gård Gisløy

Varstad Gård Gisløy
Ketojen hoitoa.

søndag 3. februar 2013

Kaunis blogi kauniina päivänä ja kahdeksan totuutta.

Gislöy 3.2.2012. Tänään oli kuulaan selkeä aamupäivä, hieman lumisadetta itapäivällä ja kiristyvä pakkasilta. Vuono oli tyyni. Viikolla satanut lumi teki päivästä valoisamman mitä se olikaan. Aurinko sulatti katon lumia ja kuivatti ulkona narulla olleet pyykit.
Talvisen keväinen kirkkaus lumisateen alkaessa. Kuva:Erik Heiskanen.
Ensimmäistä oikean tuntuista kevätsunnuntaita juhlisti  Norjalaisen Päiväkirjan Heliltä saama  Kaunis Blogi - tunnustus.

En tiedä onko blogini kauniiksi kutsumisen arvoinen, mutta ainakin laivamme Morgenstjerne, jonka mukaan nuottakalastajan blogi on nimetty, on.
Kahdeksan totuutta. 
Kaunis blogi tunnustus velvoittaa kirjoittajan  kertomaan kahdeksan totuutta itsestään.
Totuus 1. Minulla on kaksi kappaletta Anna Eriksonille ja hänen taustajoukoillleen ja ystävilleen aikoinaan yli kymmenen vuotta sitten tehtyjä hienoja arktisiin olosuhteisiin soveltuvia talvitakkeja.
Grunnfjorden, Strengelvåg ja Klomarkan vuoret ja Anna Erikson- takki. Kuva:Erik Heiskanen
Totuus 2. Tykkään lipeäkalasta. Olen aina pitänyt sen mausta. Meidän kalastajakylän suomalaisista olen ainoa joka arvostaa tätä suomalais-norjalais-ruotsalaista perinneruokaa.
Totuus 3. Minusta meri on hienompi kuin järvi. Vuori metsää mystisempi.
Totuus 4. Mielestäni yllättävän monet norjalaiset vajoavat lapsellisen isänmaalliselle tasolle kun on kyseessä urheilu ja varsinkin hiihto. Tälläiset patriootit saattavat alkaa mököttämään, jos dopingryvettyneen Suomen kansan edustaja vihjailee kaikkien, myös norjalaisten, käyttävän.
Totuus 5. Osaan valmistaa lähes kaikkia Pohjois-Norjassa yleisesti tarjottavia kalaruokia.
Totuus 6. Minusta Gavlfjordin vuono on Norjan  kaikista vuonoista kaikkein kaunein.
Gavlfjordenin kaunis vuono.

Totuus 7. Nautin kala-aterioita vähintään neljä kertaa viikossa. Syön myös valmisaterioita kuten kalapuikkkoja.Tykkään niistä.
Totuus 8. Minulla on kuusi kappaletta vanhoja selkäreppuja, kirpputorilta ostettuja, norjalaista satulareppumallia olevia.  
Kaunis blogi palkinto velvoittaa jakamaan tunnustuksen kahdeksalle kauniille blogille. Koska minun on vaikea löytää niin  montaa joita seuraisin ja  jotka eivät olisi joko Heliltä tai muilta tätä tunnnustusta tai muuta tunnustusta viime aikoina saaneet, tyydynkin palkitsemaan  seuraavat kuusi aktiivisesti seuraamaani ja minuun myös esteettisyydellään vetoavaa.
-lauri-


8 kommentarer:

 1. Kiitos Aveltto:) Ja toi on hieno taito jos osaa tehdä ruokaa paikallisesta kalasta. Jos jaksat niin nappaa ruokahaaste mun blogista. Olisi kiva nähdä miltä annokset näyttävät lautasella:) Ja syötkö muutakin kuin kalaa:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

   Slett
  2. Oukkei Kalamuija. Seuraavassa postauksessani kerron viime viikon ruokalistamme sisällön.Joko aiemmin otettujen kuvien kera tai sitten pelkin sepustuksin. Kyllä meillä muutakin syödään kuin kalaa,vaikka vedenelävät ovat pääraaka-aineita :)

   Slett
 2. Haaste otettu vastaan! Hauska toi Anna Erikson juttu :)

  SvarSlett
 3. heippa ♥
  kiitos niin sydämellisesti sinulle.
  Otan myös haasteen vastaan.
  Anna Eriksson asuu muuten Uudessakaupungissa. En ole häneen törmännyt kaduilla. Tämähän on niin suuri kaupunki ( 15.000 as).
  Kun törmään, kerron että sulla on ne takit..

  Olet varmaan terve, kun syöt niin usein kalaa. itse olen vallan unohtanut..
  Huomenna kalakauppaan =)

  SvarSlett
  Svar
  1. Wau,asut Annan asuinsijoilla :) Kerro ihmeessä nähdessäsi että takki on lämmin ja tyylikäs. Hieno vaakunamainen logo selässä. Olen suhteellisen terve jos polvea ei lasketa johtuneeko sitten kalan syönnistä, ainakin osittain oletan.

   Slett
 4. Minä kumarran huomiosta, sinulla näyttää jälleen olevan täysi vauhti päällä.

  SvarSlett
  Svar
  1. Kiitos Ari :) Olen palailemassa myös blogien maailmaan.

   Slett