Varstad Gård Gisløy

Varstad Gård Gisløy
Ketojen hoitoa.

tirsdag 24. mai 2011

Valaitten luo.

Kohta menemme valaitten luo. Kuulemmeko kaskelottien luotainääniä, klikkauksia...

Näemmekö tanssivat kotkat..

Tapaammeko Suulan...

Tai uuden tulokkaan, liekehtivän pyrstön, toiselta nimeltään silmäniskun.


Leonora 25.5. Puolipilvistä , tuuli etelästä, lämpötila kymmenen astetta. Kohta lähdemme valaitten luo. Ensimmäistä kertaa tänä vuonna. Ensimmäiset retket Bleikin kanjonille ovat aina vähän jännittäviä . Emme ihan tarkkaan tiedä mistäpäin syvännettä ne kaskelotit alkukaudesta löytyvät. Tapaammeko uusia tulokaita ja näemmekö matkalla muita valaita. Ainakin olemme valmistautuneet hyvin. Laiva on tuttu, meri on tuttu , miehistömme hitsautunut ja kipparimme näitä reissuja satoja kertoja aiemmin tehnyt.

Islannissa Grimsvötn on asettunut. Purkaus oli todella raju. Ensimmäisen vuorokauden aikana purkautui tuhkaa enemmän kuin viime vuonna koko purkauksessa sanovat asiantuntijat. Ei sellaista riehumista isokaan tulivuori kovin pitkään jaksa. Nyt sitten odotetaan missä päin posahtaa seuraavaksi, kun tuntuu siltä, että tämä ei jää tähän.

Sitä odotellessa voi muistella vuotta 1973 ja Vestmanna saarten dramaattista purkausta.
Löytyy ylen arkistosta
http://www.yle.fi/elavaarkisto/?s=s&g=2&ag=9&t=953&a=8848
-lauri-
Eka kuva: Elisabeth Helling, muut kuvat: Camilla


4 kommentarer:

 1. Onnea matkaan! Toivottavasti loydatte monta valasta. Joko niita turisteja nain aikaisin kevaasta/kesasta riittaa sinne valassafareille?

  SvarSlett
 2. Juu vieraita piisaa.Joka vuosi heitä tulee koko ajan aikaisemmin. Ja aikaiset kevätsafarit ovatkin tosi hienoja kokemuksia. Ensi viikolla alkava sinipallaskausi on yksi syy tulla tänne alkukesästä.

  SvarSlett
 3. Tulipa mieleeni noita karvalakkikuvia katsellessa... Osaavatko valassafarille tulevat turistit omaehtoisesti pukeutua riittävän lämpimästi, vai onko teillä lainavaatevarasto? Vai onko vaihtoehtona sitten vaan paleleminen, jos joku päättää tulla kyytiin shortseissa? ;)

  SvarSlett
 4. Meillä on made in Stø käsityömyymälä josta saa kaikkea mahdollista lämmintä, monenlaisia villatuotteita. Vieraamme ovat yleensä muuten hyvin varautuneita paitsi pieniä puutteita on lämpimien päähineiden ja käsineitten suhteen.
  Siksi villasukka -kinnas ja -pipomyynti käsityömyymälässä kesän aikaan melkoinen.

  Vieraamme osaavat pukeutua jos ovat tutustuneet kotisivujen ja esitteiden tuotekuvaukseen. Siellä on tarkkaan mainittu miten varustautua mereisiin olosuhteisiin. Kaikki, jotka ottavat meihin yhteyttä puhelimitse tai mailaten saavat ohjeet pukeutumisen suhteen.
  Laivassa on lämpimiä huopia ja sisätiloissa on lämmin, että kyllä ne shortseissakin tulijat pysyvät lämpimänä.
  Sitäpaitsi muutakin vaatetta löytyy hätätilassa, niin että ei meillä palellu :)

  Minä pukeudun merellä aina villapipoon tai karvahattuun sekä kintaisiin, niin lämmintä keliä ei ole että niistä luopuisin.

  Tultiin just maihin ja taas tuli todettua, että merelle ei voi pukeutua liian lämpimästi :)

  Nähtiin 5 valasta ja kaikki vakiolinnut ja hylkeet päälle joten oikein oli onnistunut reissu.

  SvarSlett