Blogini on muuttunut. En ymmärrä asetuksista paljoakaan joten ulkoinen muutos on pieni. Aluksi vain nimi on vaihtunut. Morgenstjerna N-27-Ø on nyt Morgenstjerna-Pohjoinen omavaraisuus. Katsoin, että viisisataa postausta rannikkokalastajan elämästä ja kiinnostuksen kohteista reilun kolmen vuoden aikana on ihan riittävästi. Kalastus saa jäädä sivuosaan. Puutarhaviljely, luonnontuotteet sekä niiden keräily ja mahdollisimman suureen omavaraisuuteen pyrkivä elämäntapa ansaitsevat tulla enemmän huomioiduksi.
Sekä rakas harrastukseni kokkaus.
Valaista en luovu, niitä seuraan entisellä innolla. Kalastusta sivuan jokaisen postauksen alussa olevan päiväkirjani kautta. Siis silloin kun kalastamme.
Morgenstjerna-Pohjoinen omavaraisuus tulee sisältämään paljon ruokaohjeita ja viljelyvinkkejä. Blogini tulee kertomaan onnistumisista ja haasteista. Haluan välittää Norjan vuosien aikana oppimani sekä perinteiset paikalliset, että uudet sovelletut ruokalajit lukijoilleni. Haluan myös kertoa yrityksistämme elää mahdollisimman omavaraista ja luonnonmukaista elämää haastavissa pohjoisissa olosuhteissa. Ehkäpä kokemuksemme voivat olla sovellettavissa Suomen oloihin, ehkä ne voivat olla tukena ja innostajana.
Intiimiksi tämäkään blogini ei muutu. Yksityiselämämme saa pysyä omanamme. Perheemme mahdolliset avautumiset ja kuulumiset saavat olla nähtävissä henkilökohtaisilla facebook sivuillamme. Morgenstjerna-Pohjoinen omavaraisuus sitävastoin on julkisuushakuinen, haluaa olla esillä ja on siksi avannut oman fb profiilin.
Ensimmäinen ruokaohjeeni on pari viikkoa sitten luonnonmukainen elämä fb- ryhmän seinälle ilmestynyt kesäkurpitsapihvit. Koska permapuutarhassamme ei kesäkurpitsaa ole viljelty ja kuitenkin halusin ohjetta testata, valitsin kurpitsan tilalle porkkanaa, punajuurta ja sininen kongo- perunaa.
-lauri-
Pihveistä tuli erinomaisia. Suurkiitokset ohjeesta , Saila.
Kesäkurpitsapihvit
6dl kesäkurpitsaraastetta
2-3 dl vehnäjauhoja
1-2 kananmunaa
1 dl parmesaani- tai jotain muuta juustoa
1 tl valkosipulijauhetta
1 pieni nippu hienonnettua persiljaa
Poista kesäkurpitsaraasteesta ylimääräinen neste, vispaa kananmuna ja sekoita kaikki ainekset toisiinsa. Muotoile pihvit leivinpaperin päällä ja paista uunissa 200 asteessa noin 20 minuuttia, kunnes ne ovat kullanruskeita. Voit paistaa pihvit myös paistinpannulla öljyssä, jolloin ne on käännettävä paistamisen puolivälissä.
6dl kesäkurpitsaraastetta
2-3 dl vehnäjauhoja
1-2 kananmunaa
1 dl parmesaani- tai jotain muuta juustoa
1 tl valkosipulijauhetta
1 pieni nippu hienonnettua persiljaa
Poista kesäkurpitsaraasteesta ylimääräinen neste, vispaa kananmuna ja sekoita kaikki ainekset toisiinsa. Muotoile pihvit leivinpaperin päällä ja paista uunissa 200 asteessa noin 20 minuuttia, kunnes ne ovat kullanruskeita. Voit paistaa pihvit myös paistinpannulla öljyssä, jolloin ne on käännettävä paistamisen puolivälissä.
Vau, jo 500 postausta!! Ja hyvin tämä blogi toimii näinkin, mielelläni kuulen lisää omavaraisuudesta. Meikäläisellä hoidossa kun kuolee kasvit kuin kasvit...
SvarSlettKesäkurpitsapihvit sopivat erinomaisesti omaan lihattomaan ruokavalioon, pitääkin pistää kokeiluun! Voisi tuolle minillekin hyvin maistua makkaran sijasta :)
Kun puhutaan, että olisi hyvä uudistua mutta kuitenkin säilyttää jotain siitä vanhasta, niin tässä nyt oli sellainen uudistus ;) Aika lailla lihattomalla täälläkin mennään, mitä nyt makkaraa täytyy ilman muuta olla marja-ja sieniretkillä grillattavaksi:) Nyt kun omasta takaa on suurin osa niin kasvisten osuus on kasvanut entisestään. Mausteisiin keittoihin, myös sosekeittoihin olen kesän aikana jäänyt kiinni kun tuli se yrttimaa ihan rappuspieleen laitettua .
SlettVoisinhan tuon liittääkin, mutta en tiedä mikä meni pieleen kun ei sieltä sivuilta päässyt tietojen täyttämisen jälkeen etenpäin niin, että olisin voinut liittyä :(
SvarSlett