Varstad Gård Gisløy

Varstad Gård Gisløy
Ketojen hoitoa.

onsdag 25. juli 2018

Minä ja Monsen.

Norjan yleisradion kesän erikoisuus on hidasteleviso. Konsepti, missä jotain tapahtumaa tai henkilöä seurataan maan  suositummalla kanavalla livenä tunteja , jopa päiviä. Joskus lähes viikon ajan.
Hidas, minuutti minuutilta, televisio kiehtoo norjalaisia, mutta ärsyttää monia muita, Suomessa se ei menestyisi. Turha yrittää.
Pieni kalastajakylä Stø ja merialue,  on aiemmin päässyt kahdesti mukaan . Kun Hurtigrutan , Norjan rannikkolaivan, matkaa seurattiin Bergenistä Kirkenesiin  melkein viikon ajan ja kun Kyrre Brun nosti Tindsbakkenin matalikolla  turskasiimoja kuusi tuntia.
Eilen ykkökanavalla  tarjottiin  huima elämys. Sain seurata  kotisohvalta Lars Monsenin vaeltamista Norjan parhaaksi valitulla retkeilyreitillä,Dronningrutalla, monen tunnin ajan. Mukanaan hänellä oli parinkymmenen hengen televisiotiimi  ja viisisataa kanssavaeltajaa. Nyt minulla on paljon televisiosta tuttuja
Monsen on seikkailija, eränkävijä ja suuri luonnonystävä. Hänellä on suuri joukko faneja, bändäreitä ja sellaisia ympäri maailmaa. Mutta Lars Monsen ei ole mikään guru, ei ekstremisti eikä sankari. Hänen elämäntyönsä on tuoda luonto ja retkeily lähelle, jokaisen saavutettavaksi.
Lars Monsen on helposti lähestyttävä, utelias ja innostuva. Sekä innostava. Hän ottaa mukaansa, hän neuvoo ja jakaa kokemuksiaan. Hänellä on aikaa kuunnella , olla yhteiskuvissa  ja kirjoittaa nimmareita.
Eilen näin Monsenin. Koska lääkärini ja fysioterapeuttini ovat minulta raskaat  fyysiset rasitukset kieltäneet, en voinut vaeltaa. Sen sijaan  menin  tuntien teeveesession jälkeen valassafaritoimiston edustalle maistiaisia jakamaan. Perunarieskaa, sienisalaattia, villiyrttejä sekä savustetua rautua.
Monsen käveli ohi. Hän pysähtyi. Juttelimme tuokion mm taimenen kalastuksesta. Sini safaritoimistosta otti meistä yhteiskuvan.
                   -lauri-
Kuvat: Arto Laukkanen ja Sini Kautto

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar