KOUKUTTAJA

KOUKUTTAJA
Miltä kuulostaa Laura Frimanin ääni, entäs kalastajakylän arki. Kuvan linkkiä klikkaamalla pääset tutustumaan tarinaani. Sata tuntia ilmaista kuuntelua tarjoaa storytel

lørdag 30. oktober 2010

VALOT

Eilen oli hyvä päivä. Vietin enemmän aikaani raittiissa ilmassa ja vähemmän koneella ja laivassa. Borgarnesin niemessä käyskentelin riekkoja etsien ja Støn aallonmurtajalla katselin millaiselta meri näyttää. Päivä oli harmaa ja sateinen lukuunottamatta pientä tuokiota iltapäivällä. Silloin aurinko valaisi Andan majakan kullanhohtoiseksi tarinoiden Soria Moria linnaksi.

Nyt olemme Nyksundissa. Täällä on hyvä odottaa sitä suurmyrskyä. Suurempaa kuin toissayön myräkkä, joka sekin oli niin voimakas, että katkoi hinauksessa olleen purjealuksen hinausköyden. Sinne se jonkun ökyrikkaan saksalaisen Venäjältä tilaaman luksuspurjehtijan runko Amundskjærille ajautui, kun ei puolalaishinaajan miehistö ollut varautunut 6 metrisiin aaltoihin. Huomiseksi ja varsinkin maanantaiksi on luvattu 9 metrisiä aaltoja ja 30 m/s tuulta.Taitaa koko viikko taas mennä ilmoja pitäessä.
On aikaa olla ja ihailla Holmvik Bryggan valaistua maapalloa.

Tulimme tänne turskansuolaamon rauhaan Støn arjesta rauhoittumaan.

Lempisohvani. Kymmenenä vuotena on tullut vanhan kanootin alla kirpparisohvalla löhöiltyä.

Yläkerran turskanmätisuolaamoon vievien portaiden lamppu.

Mätisuolaamon käytävän merenpuoleisessa päädyssä on Holmvikin kalatehtaan johtoportaan pöytä.

Ja nurkassa vierashuoneen lamppu.


-lauri-
Anda kuvat:Camilla Ilmoni

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar