Varstad Gård Gisløy

Varstad Gård Gisløy
Ketojen hoitoa.

lørdag 17. desember 2011

Hätäapuvoita Belgiasta.

Morgenstjerne 19.joulukuuta. Tuuli on tyyntynyt. Sää kirkastunut. Pakkasta pari astetta.

Suuri silliparvi ja sen mukana kymmenet miekkavalaat ja ainakin neljä aikuista sekä yksi nuori ryhävalas ovat saapuneet Støn läheiseen Gavlfjorden vuonoon. Tapahtuma oli ennakoitavissa. Tietysti ne tulevat silloin, kun olen niitä samoja valaita niiden aikaisemmilta syönnöspaikoilta etsimässä.

Aamulla ajelin Andenesiin. Menin Sea Safarin poikien mukana merelle. Paikoille missä valaat viimeiset kolme viikkoa ovat ruokailleet. Mutta eivät ruokaile enää. Emme nähneet mitään. Sääkin oli päivällä sen verran huono, ettemme voineet mennä kauemmaksi etsimään.

Tulomatkalla rantatietä ajellessa pysähdyin sopivissa paikoissa kiikaroimaan. En silloinkaan nähnyt mitään. Yhdellä levähdyspaikalla ollessani poikani soitti. Ilmoitti, että valaat ovat Støssä.

Päätin etten enää road tripilläni valaitten takia pysähtele.Jos pysähdyn, käyn tarkistamassa löytyisikö matkareitillä sijaitsevista kaupoista voita.

Valastuurin perusteella pidin voin löytymistä hyvin epätodennäköisenä.

Minun oli kuitenkin todettava, että joulun aika on suurten ihmeiden aikaa. Kaikki on mahdollista. Käytyäni Nordmelan kalastajakylän kaupassa. Tarkistettuani Sortlandin Coopin ja toisen Reman, saavuin kauempana sijaitsevaan Rema 1000 kauppaan.

Voihyllyt olivat täynnä margariineja ja muita kasvisrasvoja. Samoja rasvoja oli trukkilavallinen myös vihannesosaston käytävällä.

Onneksi huomasin jonkin asian olevan eri tavalla. Silmääni sattui jotain tavallisuudesta poikkeavaa. Jotain todella outoa.

Margariinien ja seinän välissä oli minulle tuntemattomia neljänneskilon pakkauksia. Niissä luki Beurre Gourmet. Paketin toisella puolella oli hyvin pieni tuoteseloste norjaksi. Maahantuoja Synnöve Finden. Alkuperämaa:Belgia
Pakkausten alta hyllynkantista löytyi huomaamaton lappu.
Beurre Gourmet 19,90 pk/79,60 kg.
Epäonnistunut valasretkeni ei enää harmittanut.
Olin löytänyt voita.
-lauri-
Ps.Bloggerissa on jotain hämminkiä, Kuvien kommentointi ja viittaus muille sivuille ei onnistu.Kuvat ilman tekstejä ovat minun tänään ottamiani.
10 kommentarer:

 1. Ja nyt ei muuta kuin myymään voita Finn:llä, siellä näyttäisi olevan muutama muukin kauppias! Harmi kun me tullaan maailmalta takaisin vasta silloin kun voi tilanne on vakiintunut. Tai ainakin voin kysyntä on varmaan laskussa kun joulu ja joulukokkailut ovat ohitse... :)

  SvarSlett
 2. Kummallisinta oli, että voilla ei ollut minkäänlaisia myyntirajoituksia.Eivätkä ihmiset näyttäneet tajuavan sen olemassaoloa.Olisi voinut hamstrata. Tyydyin kuitenkin kiloon.Että riittää ensi vuoteen.

  SvarSlett
 3. Oli sitten ihan kuraa tuo belgialainen voinkorvike, vastaa kuitenkin enemmän melangea kuin oikeaa tinen voita. Oli aika pettymys. Koostumus jääkaappikylmänä jo antoi esimakua tulevasta. Ja oli kallistakin vielä...

  SvarSlett
 4. Minusta se oli hieman suolaisempaa ja jotenkin rakeisempaa, mutta menetteli leivän päällä. Paistamiseen en oo vielä kokeillut.
  Saattaa olla että mulle käy korvikkeetkin aidon vertailukohteen puuttuessa.
  Odottelen räiskyykö se paistettaessa. Se paljastaa aika paljon.

  SvarSlett
 5. No nyt sinulla on kirkastettavaa, kokeile ja mausta lisää samalla.

  SvarSlett
 6. Minä petyin tänään, kun kauppani hyllyillä oli ties vaiks kuin montaa lajia margariineja, ei yhtään voita??

  Huomenna etsin toisesta kaupasta.
  Ihanaa Joulunalusviikkoa sinulle♥

  SvarSlett
 7. Kitos Hanne. Alkuviikko menee valaissa. Ryhävalaat ja miekkavalaat saapuivat rannoillemme. Sen lisäksi, että näemme niitä päivän lyhyen valoisan jakson aikana. Saamme kuunnella puhalluksia pimeässä. Meri on rauhoittunut ja valaitten äänet kuuluvat kilometrien päähän:)
  Kunpa löytäisit voita sinäkin.
  Joulumieltä ja rauhaa toivottaa kalastaja.

  SvarSlett
 8. Minä en ole täällä nahnyt missään minkään valtakunnan voita. Ja justiinsa kun nyt syksyllä opettelin sitä taas syömään... No onneksi ei ole vierotusoireita. Ollaan sitten ilman.

  SvarSlett
 9. Kummallista miten se kokonaan hävisi. Kulutus on kuulema noussut jotain 20% ja tuotanto vähentynyt saman verran. Siitä huolimatta sitä pitäisi riittää jokaiselle jos kaikki tyytyisivät hieman tavallista pienempään määrään.
  Joillain on pakko olla hamstrattuna mielettömät varmuusvarastot.

  SvarSlett