Varstad Gård Gisløy

Varstad Gård Gisløy
Ketojen hoitoa.

lørdag 10. desember 2011

Valoisan pimeän sininen. Amazing northern blue

Marraskuussa aurinko valmistautuu jättämään meidät keskitalven ajaksi kuun haltuun.

Kaamosajan kuu yrittää täyttää tehtävänsä, olla mahdollisimman paljon aurinkoa, varsinkin noustessaan ja laskiessaan. Kuva:Greet

Kalastus on ollut viime päivien huonoista säistä huolimatta helpompaa kuin aiemmin syksyllä. Vuorten lumi, auringon kajo ja kuu ovat tehneet päivistä valoisia. (Greet)

Støn aallonmurtaja kaamoksen väreissä.

Gavlfjordenin miekkavalasvuono.Taustalla Andøyn saari.(Greet)

Anleggetin pengertie, 7 km Støstä, keskipäivän aikaan. (Greet)

Anlegget tasan vuosi sitten. Silloin olimme saaneet nauttia talvesta jo kuukauden.

Varhaisen iltapaïvän maisema Pengertieltä koilliseen. Taustalla Andøy (Greet)

Amazing Northern blue.(Greet)


Gisløy 11.12.2011. Navakkaa koillistuulta, muutama aste pakkasta, taivas on pilvessä. Sataa lunta.
Eilen saimme hieman yli 500 kiloa, saaliista sata kiloa oli Barentsin meren turskaa, skreitä.

Talvi on tullut. Pakkanen routaannuttanut maan . Lumi valaissut vuoret. Kuu on viime päivinä ollut innoissaan. Loistanut koko koollaan keskipäivän taivaalla. Punertunut noustessaan ja laskiessan. Sekä luonut kaamosajalle tyypillisen uskomattoman hienon tunnelman. Tumma meri ,vaaleat vuoret, auringon heikko kajo ja kuu jalostavat kaamoksen. Luovat valoisan ja pimeän. Sinisen ja punaisen. Värittävät hämärän päivän.

Minua ei harmittanut vaikka kovasti odottamani tämänpäiväinen täydellinen kuunpimennys jäi näkemättä. Se oli kuitenkin mahdollista aistia. Ja voimallisena kokea.
-lauri-

12 kommentarer:

 1. Ja mina unohdin koko pimennyksen...

  SvarSlett
 2. Minuakin alussa harmitti. Varsinkin kun kuu sitten jo tunnin päästä paistoi kirkkaalta taivaalta. Muutaman tunnin ennen lumisateen saapumista.

  SvarSlett
 3. Ihania kuvia! Ja ihana tuo "kuu yrittaa olla niin aurinkoa":) raukka:)t.kalamuija

  SvarSlett
 4. Kiitti. Greet on taitava.
  Erityisesti tykkään siitä kuvasta missä Ola tulee mereltä.
  Joskus pimeimpään vuodenaikaan nouseva kuu ja viimeisinä päivinä ennen kaamosta laskeva aurinko näyttävät aivan toisiltaan. Hieno sellainen punainen kuu. Mahtavaa myös kokea aurinko ja täysikuu samanaikaisesti. Helmi-maaliskuussa olen muutaman kerran meriurani aikana ollut sellaisen ilmiön todistajana.

  SvarSlett
 5. Hei ja wau, ihania kuvia Greetiltä! Aivan erilaiset värisävyt kuin kesäaikaan ja sinne kaipaan myös nyt! hmhm.
  Kiitos Lauri Morganraportioinnista. Olen ollut tosi surullinen päätöksestä laittaa Morgan eläinvankilaan sen sijaan, että hänet olisi autettu turvallisesti lajityypilliseen elämään. Stö, Öksnes ja kaikki te mahtavat ihmiset olette saaneet kiitettävät arvosanat asiantuntijoilta miekkavalaan potentiaalisina "sijaisvanhempina", se on Lauri meriitti jota erittäin harvalla on joten olkaa siitä hyvin ylpeitä. Ehkä nämä tarkastukset ja teidän valmiudet tulevat käyttöön jollekin toiselle taianomaiselle meren nisäkäsystävälle, you never know...
  Kun nyt tässä olen niin kehunpa samalla blogiasi, luen sinua viikottain ja alkaa tuntua siltä, että olenpa jotain oppinutkin, vähän sinun sienestämisriemuista mutta myöskin kalastusmaailmasta. Tästäkin kiitos.
  Toivotan sinulle ja muulle väelle siellä oikein mukavaa joulunalusaikaa, hyväntuoksuisia valmisteluhetkiä ja jouluksi Rauhaa ja Rakkautta, miksei vähän Rokkiakin!
  vi ses o hörs, terv Elisabeth

  SvarSlett
 6. Kiitos Elisabeth.
  Täytyy tunnustaa, että sen hopeisen miekkavalaskorun, jonka sinulta sain, annoin Ingrid Visserille. Mutta vain lainaksi. Ja menestystä Morgan kamppailussa tuomaan.
  Saan sen takaisin kun Ingrid ja tiimi saapuvat Støhön. Toivottavasti just Morganin kanssa.
  Kannoin kaulakorua koko ajan siitä lähtien kun sen sain aina siihen päivään kun sen lainasin.
  Oletan, ettet pahastu ratkaisustani. Se tuntui oikealta.
  Joulunodotusta toivoo.
  Lauri

  SvarSlett
 7. Voi Lauri, sä olet kyllä mainio! Pyrstö on uusiseelantilaisella miekkavalastutkijalla onnen amulettina, EN PAHASTU, vaan lähetän maailmankaikkeuden hyvät energiat Ingridille. Taidat olla sen verran tunnettu kotikylälläsi Öksnesissa, että jos teen sinulle uuden, oman hopeapyrstön niin posti tulee varmaankin perille melkein pelkästään nimellä, vai?
  terv Elisabeth

  SvarSlett
 8. Kauniita kuvia! hyviä kalastuspäiviä & kaamosta sinne suunnalle!!

  SvarSlett
 9. Kiitos.Huomenna alkaa loppurynnistys. Sitten pääsen tekemään saalisyhteenvetoa. Kalastusvuodesta tulee huomattavasti parempi kuin edellisestä :)

  SvarSlett
 10. Hienoa! Ja nyt oli muuten voi loppunut meidänkin lähikaupasta...

  SvarSlett
 11. Voi surkeus. Sun täytyy varmaan tyytyä käyttämään leivonnassa melangea ;)

  SvarSlett