KOUKUTTAJA

KOUKUTTAJA
Miltä kuulostaa Laura Frimanin ääni, entäs kalastajakylän arki. Kuvan linkkiä klikkaamalla pääset tutustumaan tarinaani. Sata tuntia ilmaista kuuntelua tarjoaa storytel

søndag 22. mai 2011

Tuhka on laskeutunut


Støssä oli eilen kirkasta ja hienoa.


Tältä näyttää Hveragerdin pääkatu....

Ja aivan viimeisen päälle siisti uima- allas....

Ja tältä näyttää tuhkasateen saavuttamassa Hveragerdissa tänään.


Morgenstjerne 23.5.2011. Tänäan näyttäisi olevan pilvistä ja koleaa. Onneksi kerkesimme eilen nauttimaan auringosta. Ja terassikeleistä. Leirintäalueen kahvio oli auki ja sää lämmin. En tavoittanut sepelrastasta, mutta tulipahan koettua yötön yö.

Hveragerdi, islantilainen kotikyläni, sen sijaan on tuhkasateen pimentämä. Vaikka olen maassa asunut, usein vieraillut ja myös purkauksia ja pieniä manjäristyksiä paikan päällä kokenut, tuhkasateessa en ole ikinä ollut. Myös muualle Islantiin tuhka on yön aikana laskeutunut. Nyt se on saavuttanut Reykjavikin.

Tänään meillä on urakkana sinipallassiimojen syötitys ja valassafarilaisten yhteinen kokoontuminen. Kausi lähestyy ja on mukavaa kokoontua sopimaan kesän touhuista.

Saas nähdä miten tuon tuhkapilven kanssa käy. Onko tuhka niin karkejakoista, ettei se leviä muuta Eurooppaa kiusaamaan niinkuin suomalainen Heidi Soosalu sanoo, vai toteutuuko pahin ennustus lentoliikenteen rajoituksineen Englannissa ja manner Euroopassa.
Tässä VG:n skenaario ja Grimsvötn päivitys.

Päivittelen purkausta ja palaan siihen kun jotain uutta ilmenee. Tai kun oikeilta töiltäni kerkeän
-lauri-

2 kommentarer:

  1. Katsoin juuri Milan blogista videota tuhkan peittamasta Islannista. Ei nayttanyt hyvalta...

    Mutta lapaset ovat paketissa ja paketti lahtee tanaan iltapaivalla postiin ;). Lopultakin!

    SvarSlett
  2. Minäkin oon sen videon nähnyt. Ja nyt muuten sataa tuhkaa myös siellä pohjoisessa. Husavikissa saakka. Kunhan vaan Mila kerkeäis blogiansa päivittämään autenttista kuvaa ja tarinaa ilmiöstä meidän iloksi laitamaan.
    Suurkiitos , ne kerkeää sitten ensimmäisille safareille mukaan.Niistä tuleekin oikein valaslapaset :)

    SvarSlett