KOUKUTTAJA

KOUKUTTAJA
Story tellin julkaisema Ääni- ja E-kirja ilmestyy yhdeksäs kesäkuuta. Klikkaa kuvaa niin näet esittelytekstin .

torsdag 22. juli 2010

Kovaa tuulta ja korvapuusteja

Kun ulkona on niin kova tuuli että Tindsøyan korkeimman vuoren Tindenin huipun ympärille kerääntyy pilviä kovaa vauhtia pyörimään, just sillä tavalla että tulee mielleyhtymä
japanilaisesta Fuji tulivuoresta.

Ja kun Arctic Whale 1 laivan lippu hulmuaa melkein suorana suojaisessa satama-altaassa.

Silloin on aika oleskella sisätiloissa. Paistaa korvapuusteja, ja niitä vastapaistettuja, juuri uunista otettuja korvapuusteja, kylmän maidon kanssa nauttia.

Pieneen uuniin mahtuu vain muutamia korvapuusteja kerrallaan. On siis paistettava monta pellillistä, että päivän töissä kulunut energia tulisi niitä syömällä korvattua.

Vaikka Støn heinäkuinen ilta ei keskiyölläkään hämärry, luo hämähäkinseittikynttilä tunnelmaa kalastajakylän valoisaan asuntoon.


Morgenstjerna 23.7. Luoteistuulta 12 metriä sekunnissa. Lämpötila jotain kaheksan. Sateista. Tänään ei ollut kelejä olla merellä. Andenesinkaan safarilta ei lähdetty tuohon liian kovaan tuuleen seikkailemaan.

Mulla on ollut kiva päivä. Massu on nyt täynnä ja muutenkin on tosi hyvä mieli. Aamupäivällä olin toimistossa ja myös safariasiakkaita jututtamassa. Ruokatauolla oli ihan pakko pistäytyä kirpputorilla ja kaupassa. Ja iltapäivä menikin vanhaa kunnon Leonora laivaa puunatessa.

Huomenillalla M/S Leonora on vuonoristeilyllä. Mukaan tulee meidän sponsoroimamme mäkihypyn olympiapronssimitalisti Johan Remen Evensen perheineen.
Myös sen takia on laivan oltava ihan huippukunnosssa. Eikä se risteily oo muutenkaan mikään tavallinen vuonoreissu. Kun on oikeen bändi soittamassa. Irlantilaista musiikkia ois tarjolla kuuden tunnin ajan.

Nyt ei sitten retken onnistuminen oo ainakaan sisätilojen siisteydestä kiinni. Sen verran tuli hollantilaisen harjoittelijan kanssa siivoustöitä tehtyä.

Niin paljon, että se urakka otti tottumattoman voimille. Eikä tullut mieleenikään kieltäytyä kutsusta tulla tekemään ja syömään suomalaisella ohjeilla tehtyjä korvapuusteja. Kun en minä itse olis mitään ruokaa laittanut. Korkeintaan kylmiä makkaroita pahimpaan nälkään napostellut. Ja sitten yövalo palaen kirjan päälle nukahtanut.

Mieluummin valitsin sen ohjelmallisen illanvieton. Sen herkuttelutuokion korvapuusteineen, kylmine maitoineen, ja tunnelmaa luovine kynttilöineen . Siinä elävässä valossa oli hyvässä seurassa mahtavaa rauhoittua, minnekään ei ollut kiire.
Vaikka ihan pikkuisen tuli mieleen, että ainakaan hämäryyden takia niitä kynttilöitä ei vielä moneen viikkoon olis tarvinnut sytyttää :)

5 kommentarer:

 1. Kynttilat tuovat tunnelmaa joka tapauksessa. Ja ainakin tuo alimman kuvan kyntteli on todella kaunis pitsireunoineen.

  SvarSlett
 2. Juu eiks ookkii hieno hämähäkinseittikynttilä! Täällä aika lähellä meitä,150 km hehe, Lofoottien puolella Henningsværissä, on kynttiläpaja ja samassa yhteydessä kahvila.

  Sieltä saa ostettua kaikenmaailman kynttilöitä.Sieltä se tuokin on kuulemma ostettu. Kynttiläpajan valettujen kynttilöiden tuoksumaailmassa voi nauttia kahvia ja norjalaisia juuri paistettuja kanelsnurreja.
  Eivät ne kyllä maultaan Støn Suomipuusteja
  voita. Henningsvær on minusta hieno. Kovasti siitä tykkään.
  Ja Lofooteille menijöille suosittelen.

  SvarSlett
 3. Joskus joku aika sitten näillä blogeilla hehkutettiin "islannin pullista", teinkin niitä. Ne olivat kauniita ja hyvän makuisia. Nyt kohta puoliin likan rippijuhliin aion tehdä niitä ainakin...täytyy valita vähän sellaista tarjottavaa, joka ei ihan heti pilaannu. Ei ole kovin isoja kylmäsäilytystiloja.

  SvarSlett
 4. Jees Milan bloginsta saaduilla ohjeilla tehdyt Islantipullat on hyviä. Kumpa vaan pääsis mahdollisimman pian nauttimaan autenttisessa ympäristössä.

  SvarSlett
 5. Sieltä tytön blogista saadulla ohjeella teinkin niitä. Hyviksi tulivat:)

  SvarSlett