Varstad Gård Gisløy

Varstad Gård Gisløy
Ketojen hoitoa.

lørdag 3. juli 2010

KESÄLOMATUNNELMIA

Kalle ja Sanna suolistavat kevätkauden viimeisiä koljia.
Alakuvassa Sanna ja kahdenkymmenen kilon turska. Turskien mahat olivat täynnä makrillia ja silliä. Tätä kirjoittaessa tuli tieto että miekkavalaat ovat ihan meidän edustalla. Ja just sillin takia. Toivottavasti se Jyväskylän ryhmä pääsee ne valaat näkemään.

Seitin suolistuksen oppitunti.

Myrskylintu on aina yhtä tyylikäs liitäjä.


Stø 3.heinäkuuta. Etelän ja lounaan välistä tuulta ainoastaan 3 m sekunnissa. Selkeää. Lämpötila kesäisissä 14 asteen lukemissa. Kalastuskausi on ohi. Ola Brun sai 100 kiloa per siima. Muut eivät olleet merellä. Arctic Whale 1 teki onnistuneen retken. Näkivät neljä kaskelotin sukellusta lähietäisyydeltä ja neljä hieman kauempaa.

Tänään safarilaiva teki onnistuneen retken Bleikin syvänteeseen. Kaskelotit olivat rauhallisia ja täysi laivallinen näki neljä hienoa sukellusta. Myös hylkeet olivat kotikivillään ja lunnit ihan saaren lähivesillä. Toivottavasti tutkijat lähtevät mahdollisimman pian kotiin , että merikotkatkin palaavat ja saavat ruokarauhan.

Mulla oli tänään oikein antoisa päivä. En mennyt merelle vaan otin vastaan jyväskyläläisryhmän. Sain toimia oppaana. Esittelin Støn kalastusta ja valassafarimme toimintaa. Kivoja tällaiset rauhallisemmat tuokiot. Opastussessiot. Ryhmässä oli mukana muutamia tutun tuttuja.

Se viimeinen kalareissu oli hyvä senkin puolesta, että saimme muutamia suuria turskia. Ja kalaa sen verran että mukana ollut iktyonomi opiskelija Sanna pääsi harjoittelemaan isojen kalojen tappamista ja suolistamista kovasti mainingeissa keikkuvassa Morgenstjerne laivassa.
Oikein hyvä viimeinen reissu ennen kesälomaa. Kesäloman myötä Morgenstjernen kuulumiset ovat Arctic Whale ykköstä ja Leonoraa ja näitten arkipäivän sattumuksia.
Tervetuloa mukaan valaitten ja vuonojen maailmaan. Nyt täysipäiväisesti. Koljat ja turskat omaan rauhaansa jättäen.
-lauri-

2 kommentarer: