KOUKUTTAJA

KOUKUTTAJA
Story tellin julkaisema Ääni- ja E-kirja ilmestyy yhdeksäs kesäkuuta. Klikkaa kuvaa niin näet esittelytekstin .

mandag 25. april 2011

Toisen asteen yhteys

Isokihu ilahdutti. Jospa koljan suolistukselta jäisi aikaa, että saisin otettua kuvan missä siiven valkoinen läikkä näkyisi selkeänä. Lintu on kyllä tästäkin kuvasta selkeästi tunnistetttavissa.

Maatilan ympäristö alkaa näyttää keväiseltä. Vuonon takana Andøyn tuntureilla on vielä reilusti lunta.

Navetan seinustan raparperit alkavat nousta. Parin viikon päästä syödään kiisseliä ja raparperipiirakkaa. :)

Urosriekko, maatilan pihapiirin hallitsija. Minulla on siihen yhteys, tulemme hyvin toimeen keskenämme, kunhan en kyseenalaista sen oikeutta reviiriinsä.

Talon välitön ympäristö on riekkokukolle tärkeä. Rajoja pitkin kävelemällä, höyheniä pörröttämällä ja silmäkulman heltta punoittaen se ilmaisee, että täällä hallitsen minä.

Myös ykkösaseman saanut naaras on aktiivinen. Se liikkuu ympäriinsä, ei kuitenkaan kyseenalaista uroksen oikeutta olla eniten esillä. Tässä naaras läksi lentoon poikani auton takaluukun päältä.

Laskeutui pajun rungolle.

Ja katseli mitä minä oikein aion.


Morgenstjerne 26. huhtikuuta matkalla hietikolle.
Pääsiäinen ja kahdeksi viikoksi supistunut loma on vietetty. Myrskyt hankaloittivat talven kalastusta niin, että koko alkutalven kovasti mainostamani pitkä pääsiäisloma olikin harvinaisen lyhyt. Kalastajanurani lyhyin. Siitä lyhyestä lomasta viisi päivää meni rankalla turvakurssilla. Nyt on koitettava jaksaa jokunen viikko nuottakalastajan arkea ennen sinipallaksen siimapyyntiä ja siihen liityviä valmisteluja. Vasta sen jälkeen pääsen kunnolla keskittymään valaisiin. Hieman tympii, mutta onneksi minulla on muutamia pieniä ilonaiheita arkea piristämässä.

Konjakkiturskakilpailussa Morgenstjerne saavutti historialllisen toisen sijan ja palkinnoksi saamme sen putelin.
Myös henkilökohtaisella puolella onnisti, arvasin oikein Tuulan Turinoitten Tuulan järjestämän karitsoiden syntymisveikkauksen. Viisi pirteää karitsaa syntyi . :)

Kun vielä mainitsen kaakkurien odotettavissa olevan saapumisen jäistä toissapäivänä vapautuneelle lammelle ja ystävystymiseni Gisløyn maatilan pihapiiriä hallitsevan riekkokukon ja sen kahden naaraan kanssa, ei arki tunnukkaan niin harmaalta kuin vakiokalamatalikomme vallitseva tämän päivän sää.
-lauri-
Sain kaiken lisäksi kuvattua isokihun, se on harvinainen, alle tuhat yksilöa koko Norjassa :)

2 kommentarer:

 1. Nuo isot linnut ovat humoristisen näköisiä,
  varmaankin viisaita..
  Sinulla on mielenkiintoinen elämäpiiri, kosketus luontoon ja eläimiin..

  SvarSlett
 2. Riekko on viisas, mutta Kiiruna on minusta vielä viisaampi.
  Luonto ja eläimet ovat ystävinä ne kaikkein uskollisimmat :)

  SvarSlett