KOUKUTTAJA

KOUKUTTAJA
Story tellin julkaisema Ääni- ja E-kirja ilmestyy yhdeksäs kesäkuuta. Klikkaa kuvaa niin näet esittelytekstin .

fredag 29. april 2011

SUULA


Aikuinen suula, morus bassana, tuli eilen 29.4 kylään. Nuottamme perissä pintaan nousseet pökerryksissä olevat pikkukalat kiinnostivat Norjan meren suurinta oikeaa merilintua.

Kun huomasin suulan, lopetin suolistuksen, hain kameran ja menin takakannelle.
Pääsinkin ottamaan kuvia laivamme läheisyydessä partioivasta pieniä saaliskaloja tarkkailevasta kollegastamme.

Ylläolevan kuvan lentovauhtiaan jarruttavasta suulasta otin juuri ennen sen hyökkäystä kalojen kimppuun. Syöksysukellusta en luonnollisesti tälläkään kertaa saanut ikuistettua.

Olen kuitenkin tyytyväinen tähän. Suula on selvästi arvonsa mukaisessa pääosassa. Seuranaan olevat merilokki ja myrskylintu statisteja. Suurimmassa osassa muista otoksista aristokraattinen suula näyttää mitättömältä harmaalokkimassan osaselta.
-lauri-

3 kommentarer:

 1. Tosi hyvä kuva ilmavoimien hyökkäyksestä! :) On se komia lintu.

  SvarSlett
 2. Kaunis...
  sulava pää..
  vaan ei tuo lokkikaan ruma ole..
  ihanaa vappua sinulle♥

  SvarSlett
 3. Kiitti THK.Suula on niin hieno, mutta pikkuisen harmittaa se, että just silloin kun sain sen noin lähelle sää oli harmaa ja sateinen.

  Hanne: Sulava pään muoto johtuu sen tavasta kalastaa syöksymällä pää edellä siivet taakse vedettyinä, otsassa on tärähdystä vaimentavaa rasvaa. Siksi se voi syöksyä 80 km//h vauhdilla veteen.Kiitos vappupäivästä näyttäis tulevan ainakin sään puolesta ihana. Menee merellä ollessa.

  SvarSlett