Varstad Gård Gisløy

Varstad Gård Gisløy
Ketojen hoitoa.

søndag 15. mai 2011

Maksim Afinogenov, Magnus Pääjärvi ja Leijonat

MM-turnauksen suosikkipelaajieni Maksim Afinogenovin (yllä) ja Magnus Pääjärven maailmanmestaruusunelmat eivät toteutuneet. Afinogeinov pysyi tiukasti leijonapuolustajien otteessa eikä päässyt välierässä esittelemään kaikkea osaamistaan.

Magnus Pääjärvi teki loppuottelun toisessa erässä avausmaalin ja oli muutamissa seuraavissakin hyökkäyksissä lähellä. Ehkä erätauon kommentointi Viasatin ruotsalaiselle selostajalla sekoitti Pääjärven keskittymisen niin että kolmas erä (Suomi voitti 5-0) oli Magnukselta kovin vaisu.

Støssä elikkä Pikku- Suomessa seurattiin loppuottelua erityisellä hartaudella.

Autot parkissa kotikatsomon edessä.

Erätauolla lepuuttelin keuhkojani, haukoin raitista ilmaa ja kuvasin Støn iltatunnelmia.

Turskat alkavat olla kuivia.

Näkymä Støn kukkulalta lounaaseen.

Naapurikunnan Bøn kalastaja- alus ajaa Støn ohi. Ei taatusti kerkeä satamaan toista erää seuraamaan.

Ottelun alussa ruottin selostajatiimin asiantuntijaekspertti esittelee "poikaa" tohkeissaan....

Turhaan, sillä Suomen Leijonat halusivat maljaa kiihkeämmin. Onhan tuollainen pytty kovin käyttökelpoinen esimerkiksi löylykauhana ja virvoitusjuoma-astiana.


Morgenstjerne 16.5.

Kohtuullinen merikeli. Tuuli 7 metriä sekunnissa, sää kirkas ja merisumu hälvennyt.
Laivat eivät kuitenkaan ole merellä. Arne Kristian kävi ainoana kokeilemassa. Sai juksalla joitakin satoja kiloja seitejä.
Viimeistään nyt on uskottava, että turska on uinut kotiinsa, kolja kadonnut jonnekin ja meidän aika ottaa rauhallisemmin sekä kunnostella siimoja. Valassafarissakin on kaikenlaista askaretta ja valmistelua.

Eilinen oli kylämme suomalaisille suuri juhlapäivä. Vilma pääsi ripille ja Leijonat voitti maailmanmestaruuden. Niistä sitten riemuitsimme oikein urakalla. Osa nuorimmista siimansyötittäjistä läksi ottelun lopputuloksen ratkettua Myren keskustaan autolla ajelemaan torvia tuuttailemaan ja Suomen lippuja sekä "Ihanaa Leijonat" tai vastaavia plakaateja näyttelemään. Ehkäpä myös huutelemaan ja me ollaan sankareita biisiä hoilottamaan. Mutta Myren kadut olivat todennäköisesti autiot ja tyhjät.

Pikku Suomeksi ristityn Støn suomalaissiirtokunnan maailmanmestaruushurmos ei täällä saanut ansaitsemaansa huomiota. Harva paikallinen jaksoi kiinnostua ottelusta. Jääkiekko kun ei kuulu seurattaviin juttuihin. Sitäpaitsi eilisen urheilukiintiön täytti kakkoselta tullut Ham Kamin jalkapallo-ottelu.

Olen vuosien mittaan oppinut, että Stø ja Vesterålen eivät ole niitä kaikkein parhaita paikkoja hehkuttaa jääkiekkourotekoja kuten Granlundin ilmaveiviä, sitä kaikkien aikojen maalia. Immosen maalikuninkuus on näille täysin yhdentekevä, harva on kuullut Kurrista tai Jutista, ylämummosta nyt puhumattakaan.

Mokomat norjalaiset :(

Minulla on näissä kisoissa ollut seurattavana kaksi suosikkipelaajaa. Suomen voitettua kultaa uskallan myöntää että kumpikaan heistä ei pelaa leijonissa.

Ehdoton suosikkini jo vuosien ajan on ollut tällä hetkellä Pietarissa pelaava Maksim Afinogenov. Maksim on loistava luistelija, mielettömän nopea. Hänen piruettejaan on nautinto katsella. Olisin mielelläni suonut Venäjälle maailmanmestaruuden pelkästään Afinogenovin takia.
NHL:ssä pitkän uran tehnyt 31- vuotias Maksim Afinogenov on saavuttanut Venäjän maajoukkueessa yhden olympiapronssin ja Kanada cupin (Nykyinen maailmancup) voiton, mutta ei yhtään maailmanmestaruusmitalia :(

Magnus Pääjärvi on uudempi tulokas fanitettavaksi. Suomalaisen isoisänsä kunniaksi sukunimensä Pääjärvi Svenssonista Pääjärveksi muuttanut Magnus kuuluu Ruotsin maajoukkueen 90-lukulaisiin runkopelaajiin.
Magnus Pääjärveä voisi verrata Mikael Granlundin. Kummatkin ovat ennakkoluulottomia, mielettämän itsevarmoja ammattilaisia. Kummatkin ovat saaneet kulloisessakin joukkueessaan ratkaisijan roolin välittömästi

Tulokaskaudellaan 2010-2011 Edmonton Oilersissa Pääjärvi saalisti 34 tehopistettä. NHL- uransa ensimmäisen maalin suuri Suomen ystävä Magnus Pääjärvi teki Miikka Kiprusofin vartioimaan Galgary Flamesin maaliin.

Jos eilinen finaali olisi päättynyt toisin, niin tappio olisi ollut helpompi kestää juuri nuoren Pääjärven vuoksi. MM kulta olisi ollut mukava täydennys kaksissa aiemmissa kisoissa tulleille pronssille ja hopealle.

Förlåt Magnus du måste vänta minst ett år till.
-lauri-

Lisää Leijonien maailmanmestaruudesta pohjoismaisessa lehdistössä:

Ruotsissa :

http://hockey.expressen.se/trekronor/1.2437813/ta-chansen-stall-fragor-till-tre-kronor

http://www.dn.se/sport/ishockey/finland-utklassade-sverige-i-vm-finalen

Norjassa:

artid=10085737http://www.vg.no/sport/ishockey/artikkel.php?

http://www.dagbladet.no/2011/05/15/sport/ishockey/sverige/finland/vm_i_ishockey/16546557/

Suomessa:

http://www.iltasanomat.fi/mmkiekko/kulta-leijonille-kansanjuhla-alkuillasta/art-1288389375703.html
http://yle.fi/uutiset/kotimaa/2011/05/kansa_ryntasi_kaduille_juhlimaan_maailmanmestaruutta_2594253.html

Islannissa:

http://www.mbl.is/sport/frettir/2011/05/15/finnar_heimsmeistarar_i_ishokki/

Tanskassa:

http://spn.dk/andensport/ishockey/article2432114.ece

3 kommentarer:

 1. Miksi Taalintehtaalla on niin hiljaista :)))))))
  "Afinegenof" olisi varmasti "kaunoluistelun miesten maailmanmestari"
  Luistelutaidot -ja syötöt ovatpaikallaan, yksi mutta "JÄÄKIEKKO ON KOVENTUNUT"

  SvarSlett
 2. NORJA on tulossa kovaavauhtia jääkiekkorintamalla! Varokaa !

  SvarSlett
 3. Juu nähtiin. Norja on tulossa. Pojat pelasivat kurinalaisesti ja taitojensa ylärajoilla,mutta ovat haavoittuvia alivoimalla.
  Norjassa ei ole sellaista jääkiekkokulttuuria, joka nostaisi maan ihan huipulle. Koko alueella meiltä pohjoiseen taitaa olla yksi pieni halli Tromssassa ja muutama talkoilla kunnossapidettävä kaukalo.
  Kun mennään rajan yli Ruotsiin, niin pelkästään Kiirunan kunnan alueella on halleja ja kaukaloita melkein jokaisessa pikku kylässä.
  Täällä satsataan jalkapallooon. Näitä ympärivuotisia halleja on kaikissa vähänkään suuremmissa taajamissa.

  SvarSlett