Varstad Gård Gisløy

Varstad Gård Gisløy
Ketojen hoitoa.

lørdag 14. mai 2011

Morgenstjernen oppaita: Norjanmeren sanakirja ja lintukirja

Melkein valmiita kalliokaloja (suolakuivattuja). Maatilan tallin seinustalla nähtävissä useita lajeja niinkuin cod, haddock ja saithe

Lintukirjassa esittelen mm.riekon ja kiirunan. Tässä ystäväni , kevätpukuinen urosriekko, esittelee minulle reviirinsä rajoja. Naaras on jo hautomassa.Morgenstjerne 14.5.

Täysin tyyntä ja lämmintä. Kesän matkailukausi on jo käynnissä vaikka safareita emme vielä teekkään. Risteilymme alkavat vajaan kahden viikon päästä.

Siitä huolimatta täällä on jo nyt paljon koettavaa. Vielä on väljää ja ihmisillä aikaa. On helpompi tutustua kalastajakylien arkeen kuin huippusesongin aikana.

Olen Destination Unknownin Satun kanssa samaa mieltä että toukokuu on lomailukuukausi.
Myös luontomatkailun kannalta. Linnut ovat aktiivisia,kaikki muuttolinnut palanneet ja laulukausi on meneillään. Ne ovat helpommin havaittavissa kuin keskikesällä. Pitää vaan muistaa antaa linnuille pesimärauha, ettei mene liian lähelle ja ottaa lintujen varoitukset todesta.

Valasretkiä odotellessa toukokuinen vieras voikin keskittyä maaluontoon. Tai laskuvesirantoihin. Miksei lähteä opastetulle retkelle hylkeitä ja merilintuja katsomaan. Kalastajakylässä kävijä voi vielä tavoittaa talven sesongin tunnelmat.

Morgenstjernen lintukirjaan, joka päivittyy koko ajan uusilla lajeilla, olen koonnut kuvia ja pieniä tarinoita ja kokemuksiani alueemme linnuista. Lintujen maailmaan pääsee klikkamalla tästä LINTUKIRJA.

Eläinten ja lintujen nimet olisi matkailijan hyvä tietää myös englanniksi.Yleisimmin tavattavien kalojen, lintujen ja valaitten suomi-englanti sanasto löytyy täältä . Klikkaa SANAKIRJA .

Varsinainen tietopaketti englannin kielellä on valassafarimme kotisivut www.arcticwhaletours.com

Safarimme on myös facebookissa

Hyvää lomaa tai siihen valmistautumista toivoo
-lauri-

5 kommentarer:

 1. Vielä muutama viikko tai päivä ja sit se loma alkaa...

  kuullostaa tosi houkuttelevalta tuo lomavaihtoehto siellä..
  Löytyy rauhaa, luontoa, ystävällisiä ihmisiä ja upeita eläimiä..
  Voi hyvin =)

  SvarSlett
 2. Hyvin voin. Meillä on kalastustaukoa pari viikkoa. Sitten alkaa sinipallaksen pyynti siimoilla ja valassafari samoihin aikoihin.

  Ylihuomenna on lisäksi vapaata kun vietämme perustuslain päivää, Norjan kansallispäivää. Se poikkeaa Suomen itsenäisyyspäivän vietosta ollen iloisempi koko kansan juhla, ei pelkästään tärkeitten puheitten päivä.

  Vesterålen ja Lofoootit on houkutteleva kohde. Niin että tervetuloa käymään tai olemaan :)

  SvarSlett
 3. Heippa sulle..

  Käyn ensin tyttäreni kanssa auringossa ja sit mietin sitä meressäkäyntiä?
  tekis mieli.
  Onkohan hankalaa matkustaa täältä..
  lentää jonnekin ja sieltä bussilla?
  yritän selvitellä...

  jos haluat paidan tai kaksi, voi se onnistua..
  Mikä koko ja kumpi tyttö vai molemmat,
  naiselle vai sulle?
  (eri malliset kropat, yleensä=))
  Kun saan tiedot, hankin paidat,
  ja mietin miten he7hän sinne saapuu?

  Ihanaa sunnuntaita..
  halit!

  SvarSlett
 4. Laurille tiedoksi: viime yona syntyi viimeiset karitsat ja pian alkaa lapasten neulominen ;). Vaan eipa sinulla onneksi ole niille kayttoa ennen syksya.

  SvarSlett
 5. Hanne: Lähetän sinulle tarkemmat tiedot paidoista. Tänne ei ole kovinkaan hankala tulla vaikka matkaa onkin teiltä jotain 1400.
  Sunnuntai oli oikein ihana päivä myös sään puolesta. Just nyt olemme merisumussa, tosin turvallisesti satamassa.
  Tuula: nyt meni kyllä olettamuksesi hieman sivuun:) Jos katselet valassafarin blogista merikuvia niin siitä näkyy, että kesä merellä on kinnas ja karvahattu aikaa.
  Safarille pukeudun aina lapasiin ja karvahattuun. Siellä on kylmä. Ja meidän käsityöläiset myyvät valasvieraille satoja pareja neuleitaan: sukkia, myssyjä ja kintaita.
  Minulla on kyllä kesän asusteet jo varattuna, niin että ei niillä sen takia ole kiirettä.
  Jaksan kiitollisena odottaa.
  Onnittelut lampomisurakan päättymisen johdosta.

  SvarSlett