Varstad Gård Gisløy

Varstad Gård Gisløy
Ketojen hoitoa.

tirsdag 15. juni 2010

Ammattiylpeys

Matkalla matalikolle.

Harmaalokit vapaakyytiläisinä.

Tiukka ote koljasta.

Bamse toivottaa Morgenstjernan tervetulleeksi satamaan.

Greet, Senja ja Odo. Ja tietysti Bamse Arctic Whale 1 paluuta odotellessa.

Bamsella on tärkeä tehtävä. Vastaanottaa safarilaiva ja sen mukana mereltä tuleva isäntänsä. Kuvassa myös safarilainen Odo köysineen.


Morgenstjerna 16.6. Lounaistuulta 8 metriä.pilvistä. Lämpötila 8 astetta. Eilen saimme 1800 kiloa koljaa koko yön ja viiden apajan kalastamisen jälkeen. Kolja oli tosi suurta. Se mikä saatiin. Siimaveneet saivat kohtalaisia saaliita, 100 kg per siima. Arto sai pallasssiimassaan yli 30 kiloisen ruijanpallaksen.

Kalastus on minusta pääsääntöisesti kivaa, samalla mun elämää eikä pelkästään työtä, nautin siitä kovasti. Varsinkin talvella ja turska- aikana.
Näin valaskauden aikana mulla on kuitenkin suuria motivoitumisvaikeuksia. Osaan laivatyöt hyvin ja olen ylpeä, kun kaikki sujuu ammattitaidolla ja pyydystämämme kala on ensiluokkaista.Ylpeä myös siitä, kuinka paljon olemme tehneet töitä kalastustamme kehittäessä.Mun vastuulla on ruuma ja se kala jonka luovutamme on taatusti parasta mahdollista. Me olemme hyviä ja sen saa ja se pitää mainita.
Just ammattiylpeuden ja velvollisuudentunteen ja lojaaliuden ansiosta jaksan sellaisetkin ajat kun vähän kyllästyttää ja väsyttää. Niinku nyt.
Kun minä nyt vaan oon niin kiinni siinä safarissa ja niissä valaissa.
Eilenkin olivat taas nähneet kolme kaskelottia, hienoja valaita, hienoja sukelluksia ja puhalluksia. Siitä on kohta kymmenen kuukautta kun viimeksi koin kaskelotin sukelluksen. Ihan liian pitkä aika. Muita valaita on kyllä näkynyt kalastusreissuillamme usein , mutta ei kaskelotteja.

Onneks se toissa kerran kaskelotti puhaltelee minunkin nähtävänä valassafarin kotisivulla. Camilla sen sinne eilen meidän blogiin laittoi.

Täällä Støssä on töissä suuri hieno satamakoira. Ison pomon Maartenin Bernhardilainen oli eilisen päivän vastaanottotouhuissa. Ensin se huolehti Morgenstjernan maihin. Sitten oli vuorossa Arctic Whale One. On siinä koiralla virka.
-lauri-

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar