Varstad Gård Gisløy

Varstad Gård Gisløy
Ketojen hoitoa.

søndag 20. juni 2010

Minunkin täytyy saada kunnon kamera.

Minulla on kymmenen vuotta vanha surkee pokkari , kun kaikki mun uudemmat ja pikkuisen hienommat kamerat ovat joko särkyneet tai hävinneet. Vähän masentavaa katsella muitten hienoja vehkeitä. Minäkin haluaisin.

Alakuvassa Andan majakkasaari. Majakka rakennettiin 1931-33. Ja oli aikoinaan Norjan viimeinen miehitetyksi rakennettu majakka. Majakanvartija perheineen asui Andalla vuoteen 1984 saakka.

Anda valmiina vastaanottamaan selkenevän sään.

Lokkeja, resurssini huomioon ottaen, hyvinkin lähikuvassa.

Arctic Whale 1 vieraat voivat salongissa seurata reaaliajassa laivan liikkeitä ja päästä hieman perille navigoinnin hienouksista.

Retkillämme tarjottavan kalakeiton voi nauttia joko kannella tai sisätiloissa. Arctic Whale oli minulle positiivinen yllätys. Kyllä tykkään laivastamme.


Stø , valassafaritoimisto 20.06. Sää harmaa ja sateinen , tuuli pohjoisesta 8m/s. Saimme perjantaina 1800 kiloa koljaa. Siimalaivojen saaliit n. 100 kiloa per siima. Arto sai juksaamalla(automaattipilkki) parisataa kiloa seitiä. löysi hyvän paikan.

Loppuviikko on ollut tosi hektistä. Kalastusta , sekä ammatti ,että Arton kanssa, siimojen kunnostusta ja safariaskareita. Eilen pääsin eka kertaa laivamme Arctic Whale 1 mukana merelle. Kovan luoteistuulen takia emme menneet valaitten luo, sinne Bleikin kanjoniin, vaan teimme vaihtoehtoisen kolmen tunnin hylje- ja lintusafarin.
Hyvä että teimme. Kun just säästä ja pikkutuulenkalaparvista johtuen linnut olivat tosi kesyjä ja ihan Andan saaren tuntumassa. Saimme paljon hyviä ylilentoja ja pääsimme tutustumaan lunneihin , riskilöihin ja muihin siivekkäisiin lähietäisyydeltä.
Tuhannet joka suuntaan lentävät linnut olisivat antaneet vaikutelman suomalaisesta kesäillan idyllistä, satoine ympärillä pörräävine itikoineen.
Jos ei olis ollut sitä kylmää koilistuulta .. ja lämpötila olisi ollut edes hieman lähempänä suomalaisia lukemia.
Mutta ne linnut.. Ne nyt vaan on niin mahtavia ja luodolla sekä Andan saaren rantakivillä loikoilevat hylkeet kans. Harmi vaan, kun mulla ei oo kunnon kameraa. Siinä ei muu auta kuin kateellisena katsella toisten kuvaussessioita.
Joskus vielä minäkin. Silloin tulee yhtä hyviä kuvia kuin galleriassamme on esillä
-lauri-

2 kommentarer:

 1. Aika hurjaa olis asua tuolla saarella mutta kaunista on. Ehkäpä ensi kesänä meillä kummallakin on paremmat kuvausvarusteet :) Toivossa on hyvä elää...

  SvarSlett
 2. Juu aina voi haaveilla. Tuo kuvassa oleva maksaa kaikkine varusteineen 20000 kruunua. Sellaisen jos sais, niin sillä sitten pärjäis aika pitkälle.
  Sillä majakanvartijalla oli muuten lehmä,lampaita, kanoja ja sika. Silloin oli vähemmän lunneja.
  Lapset asuivat viikot koulun asuntolassa.
  Kalastajien kannalta miehitetty majakka oli hyvä. Säätiedot tulivat autenttisina ja iltaisin majakka lähetti "paikallisradio-ohjelmaa" BBC:n uutisia käännettynä ja musiikkia lyhytaalloilla.
  Mm.Kennedyn murha 1963 välittyi pikku Støn asukkaille tunteja ennen kuin Norjan yleisradio siitä kertoi :)

  SvarSlett