Varstad Gård Gisløy

Varstad Gård Gisløy
Ketojen hoitoa.

mandag 14. juni 2010

Majakkasaaren linnut

14.6. Morgenstjerne matkalla hietikolle. Heikkoa koillistuulta.Lämpötila 7 astetta.Olemme ensimmäinen laiva viikonlopun jälkeen joka kalastaa. Saimme ainoana Støn laivana sinipallaskiintiön täyteen ministeriöin surullisten sekoilujen värittämässä sinipallaksen siimapyynnissä.

Kyllä harmittaa muitten puolesta kun kalastusministeriö lopetti sinipallaksen pyynnin kesken alunperin sovitun pyyntiajan. Parin päivän varoituksella tuli stoppi, kunn kokonaiskiintiöstä oli niin paljon kalastettu. Ja puolustusministeriökään ei kuunnellut vetoomuksiamme , ettei sitä nyt kesken kiireisen kalastuksen kannata just sinne kala apajille niitä raketteja ja ohjuksia ampua. Pari päivää meni piloille kun isot pojat ja tytöt leikkivät ohjuksilla ja sulkivat meren laivaliikenteeltä. Toinen porukka oli niitä raketteja sitten torjuvinaan. Ja lensihän siellä vielä niitä massiivisia pommikoneita tai sellaisia. Taisi olla muitakin kuin norjalaisia.
Ei ollut oikeisiin töihin mitään asiaa.
Suurin osa meidän laivoista sai vain kolmanneksen tai hieman enemmän pydystettyä. Me olimme onnekkaita ja pääsimme tavoitteeseemme. Ne joilta pyynti jäi kesken voivat jatkaa elokuussa, ett se hieman lohduttaa.
Pisti kyllä pohtimaan asioitten tärkeysjärjestystä.
Onneks siitä siimapyynnistä ja sen stressistä selvittiin, eikä enää kyllästytä. Olen saanut olla valasjutuissa mukana niin tiiviisti ja auttaa kotisivujen teossa sekä katsella lintukuvia. Melkein on tuntunut autenttiselta.
Tänään Arctic Whale One taas läksi, muutamaa minuuttia ennen meitä, kohti Andan majakkasaarta ja siitä edelleen valaitten luo. Me läksimme toiseen suuntaan. Oli pikkuisen haikeeta irroitella niitten köysiä ja sen jälkeen tulla Morgenstjerneen, kun täysi laivallinen innokkaita matkailijoita olisi ollut jakamassa munkin kokemuksia ja elämääni merellä. Saavatpahan ainakin syödä kalakeittoa jota olen ollu mukana kokkaamassa. Pikkaisen oon kyllä muille oppaille kade. Tarvii oottaa pari viikkoo. Kyllä sen kestää.
Voihan täällä apajien välissä mennä mukaan ihailemalla kauniita majakkasaaren lintukuvia ja valaitten sukelluksien päivityksiä. Ja kyllä kalastuskin on ihan ok, varsinkin jos tulis kunnon saaliita, tai edes jotain, ainakin ruokakaloiksi.
-lauri-


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar