Varstad Gård Gisløy

Varstad Gård Gisløy
Ketojen hoitoa.

torsdag 3. juni 2010

Minä ja hyvin pikkuinen maailmani

Minulla on onni asua Støn pienessä kylässä kaukana kaikesta. Täällä tuntee olevansa kokonaan kaikenmaailman murheitten, katastrofien , sotien ja muitten kauheuksien vaikutuksen ulkopuolella. Suuretkaan mullistukset maailmalla kun eivät elämänmenoani yhtään ravistele.
Onneksi tai valitettavasti.

Kunhan mä vaan pääsen merelle ja kalaa tulee. Kunhan minun lentävät ystäväni taas kesällä riemukseni palaavat. Tänne meidän ympärille touhuamaan.
Siinä illusiossani haluan uskotella, että on olemassa vain tämä Støn todellisuus. Tai miksei Islannin todellisuus, silloin kun olen Islanti tuulella. Tai joku muu minulle vielä tuntematon.
Silloin on niin kauheen paljon helpompi sulkea öljyvuodot ja talouskriisit, Japanin pääministerin erot ja Lähi-idän kaikki kauheudet sekä myös Itämeren tai sademetsien tila tajunnan ulkopuolelle.
Silloin riittää , että kesän ystävilläni, lunneilla on riittävästi syötävää, maukasta tuulenkalaa.
Niin tiheässä, että nokka täyttyy muutamalla sukelluksella. Just siinä Andan majakkasaaren ympärillä.
Niin paljon, että niiden ei tarvitse kauemmas räpytellä ja voimiaan siihen lentomatkaan tuhlata.
Vaan jaksavat pesäluolansa kunnostaa, ja sinne luolan perillä olevaan pesäänsä munansa munia.
Silloin on kuoriutuvien poikasten luolan hämyssä hyvä olla.
Emon tuoman saaliin turvin aikuiseksi varttua . Ja jonain päivänä elokuun puoleen väliin mennessä pois lentää. Ilman ennakkovaroitusta noin vaan häipyä. Emot menevät nekin.
Ja Andan saari on autiompi ja tyhjempi.
Kaikki poikaset eivät vartu aikuiseksi saakka. Jos saarella asustelevat ja lunninlihaan kovasti mieltyneet merikotkat nappaavat huoltajan ja ruoantuojan, poikanen kokee hitaan kuoleman. Kärsii, kovasti kituu, kunnes nälkään menehtyy.
Siinä sitä on katastrofia ja kärsimystä ihan omiks tarpeiks.
Mutta kyllä kotkan lento on sen arvoista.
Kamalan katkeraa ja suloista.
-lauri-

Uivat lunnit: Camilla Ilmoni , Arctic Whale Tours Stø
Viimeinen lause: lainaus yhestä Milan kommentista.

3 kommentarer:

 1. Se on äärimmäisen keskittynyttä, oman itsen tunteva, vapaa olotila. Opittavaa sellaisesta tilasta on.

  Vapaa olotila näkemään laajemmin ja sinähän näet:)

  SvarSlett
 2. On se kyllä hieman itsekäskin. Se vapaa olotila.

  SvarSlett
 3. En mä tajuu. Enemmän sellainen onnellinen ja oman tilansa löytänyt ihminen levittää ympärilleen hyviä asioita kuin jos olisi esim päinvastoin. Sitä aina miettii sitten omaakin "tietänsä" ja näkee ehkä paremmin myöskin omia voimavarojaan.

  Mutta kaipa meillä ihmisillä voi olla niinkin ettei liian onnellinen ja vapaa saa olla. Mutta minusta saa olla. Esim niinkin, että lapsi ja nuori saa olla, niin kauan kuin tarvitsee, ihan vaan vapaa kahleista ja vaateista (turhista). Kyllä niitä sitten ripustetaan ihan riittämiin ja ylikin. Ja sekin että osaisi sanoa joskus "ei". Ei mun tartte jne...jos liikoja kiristellään;)

  SvarSlett