Varstad Gård Gisløy

Varstad Gård Gisløy
Ketojen hoitoa.

onsdag 30. juni 2010

MIEKKAVALAITA NÄKYVISSÄ

Paluumatkalla ollessamme vielä valassyvänteen sen Bleik Canyonin päällä tajusimme miksi kaskelotteja ei paljon näkynyt.
Eteemme ilmaantui jostain alun toistakymmentä sillinmetsästyksessä olevaa miekkavalasta .

Miekkavalaat olivat tosi rauhallisia ja pääsimme niitä hyvin tarkkailemaan lähietäisyydeltä. Vuosi vuodelta yhä yleisemmäksi tullut kesävieras viihtyy vesillämme . Ehkäpä tulevaisuudessa ympärivuotisesti. Olis siistiä olla mukana tekemässä kaamosajan miekkavalasretkiä Støstä käsin.


Vierailevana tähtenä safariretkellä oli kuvassa isäntänsä sylissä tuulta haisteleva tsekkiläinen Tessu.

Salongin seinän ruudulta sisällä olijat voivat seurata Arctic Whale 1 etenemistä , ett koska sitä oikein ollaan siellä valaskanjonissa. Aiemmin nähdyt valaat on merkitty karttaan ja ne paikat me tarkistamme aina ekaks.

Ja vi elsker ja Norjan lippu.

Paluumatkalla pilvet rakoilivat ovelasti. Andøyn saari antoi vaikutelman kuuluisan norjalaisen taidemalarin Kittelsenin teoksesta Soria Moria.

Pilvipeite oheni koko ajan ja uhkaava siniharmaa muuttui iloisemmaksi. Myös tuuli asettui.


Stø torstai 1.heinäkuuta.Pohjoistuulta 6 metriä sekunnisssa. Puolipilvistä. Ola Brun merellä muut ovat lopettaneet kalastuksen. Me saimme eilisen ja toissapäivän pitkän session aikana yhteensä lähes 7 tonnia kalaa, suurin osa koljaa. Tänään me kipparin kanssa puhdistamme laivan ja sitten alkaakin mun kesäloma jatkuen aina elokuun 2. saakka. Ei kyllä voiskaan kaikenmaailman seitit, koljat ja turskat (v)vk.
Safarikausi on täydessä vauhdissa ja eilen pääsin taas oppaaksi. Me olimme tosi taitavia ja myös onnekkaita kun pääsimme Arctic Whale 1 kannelta ihailemaan miekkavalassuurperhettä lähietäisyydeltä. Melkein silmille tulivat.
On ne vaan niin hienoja että...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar