Varstad Gård Gisløy

Varstad Gård Gisløy
Ketojen hoitoa.

mandag 7. mars 2011

The Gorgeous Blogger

Eilen autoni teki lakon ja jouduin odottamaan hinausautoa melkein neljä tuntia. Olipahan aikaa testata pomolta halvalla saamaani hirmuisen hyvää Nikon kameraa ja opetella sen valotuskäyttäytymistä. Bjervik ja vuori vuonon vastarannalta nähtynä.


Heli myönsi minulle tällaisen Gorgeouksen :)


Bjerkvik 8. maaliskuuta. Mondeo halusi eilen pysähtyä mutkaan, 10 kilometriä Bjerkvikistä. Hinauspalvelun miehillä oli kiire, mutta ei luokseni, joten jouduin odottelemaan tunteja. Melkein vilustuin. Odottelen nyt hotellissa, jolla on sama nimi kuin hinauspalvelulla, auton pääsyä ajokuntoon. Eipä näillä keleillä merelle olisi muutenkaan mitään asiaa.

'Heli, etelämpänä asuva maannaiseni, myönsi minulle kreikkalaiselta kuulostavan tunnustuksen, Gorgeus Bloggerin. Otan sen kiitollisuudella vastaan ja suoritan vaaditut tehtävät.

Ensiksi pitää vastata muutamiin kysymyksiin.

1.Milloin aloitit blogisi?
Ensimmäisen blogini kirjoitin 29.tammikuuta 2010. Se oli norjaksi ja tein sen ennätyskylmän sään innoittamana. Postaukseni Kaldt -13 grader på Stø on luettavissa tästä klikkaamalla.

2. Mistä kirjoitat blogissasi ja mitä se käsittelee?
Olen ankkuroinut blogini Morgenstjerna N-27-Ø kalastusalukseen. Lukijat pääsevät keskikokoisen nuottalaivan matkaan Norjan merelle. Kun emme kalasta, siirryn muihin aiheisiin. Silloin kirjoitan mm. Islannista, Pohjoiskalotista, harrastuksistani ja matkoistani.
Kesän aikana kirjoitan paljon valassafarista ja luonnosta sekä matkailusta.

3.Mikä seikka tekee blogistasi erityisen muihin verrattuna?
Minä. Ja se, että kirjoitan paljon kalastajan elämästä, siitä ei ole mukana olevan toimesta paljon kirjoitettu. Ei blogeissa, eikä muuten. Elän maailmassa, jota ei kohta ole. Rannikkokalastus ja rannikon yhteisöllinen elämäntapa sellaisena kuin se nyt on, häviää tai ainakin muuttuu rajusti. Kauttani muutkin pääsevät niihin tunnelmiin.

4.Mikä sai sinut aloittamaan blogin kirjoittamisen ?
Just halu kertoa elämästämme myös muille. Sekä tallentaa arkea ja välittää tunnelmia. Yksi syy oli tehdä kyläämme tunnetuksi, kertoa kuinka hyvä paikka tämä on elää ja vierailla. Ennen blogini aloittamista olin kirjoittanut paikallislehtiin sekä Suomessa että Norjassa. Olen lisäksi dokumentoinut Støn kalastajakylän elämää valokuvaamalla vuodesta 2004 lähtien.

5.Mitä haluaisit muuttaa blogissasi?

Blogini elää ja aina siihen pullahtaa uusia aiheita mausteeksi. Mitään suuria muutoksia en kuitenkaa halua tehdä, ainoastaan hienosäätöä.

Sitten pitää valita ne joille tunnustus annetaan eteenpäin.
Nämä saavat Gorgeuksen, näitä seuraan:
Liiolin blogista löydän tuttuja vireystiloja.
Leena Lumeen ja kirjastoon kannattaa muittenkin tutustua.
Teuvon luontokuvat on nähtävä.
Sincero näyttää lentoemännän maailman.

lauri

8 kommentarer:

 1. Aikamoinen kylmyysennätyshän tuo olikin!! :) Blogisi vie tosiaan lukijan (ainakin minut) aivan erilaiseen maailmaan kuin omani, on ollut mahtava lueskella kalastajakylän ja -aluksen kuulumisia!

  SvarSlett
 2. Lauri, kiitos♥

  Vien tämän tunnustuksen blogiini heti kun ehdin, mutta tänään. Samalla linkitän Avletton. Stø saa samalla julkisuutta, joten sitten kun minä ehkä sinne joskus pääsen, se onkin jo turistirysä;-)

  Toisaalta matkailijat pitävät pienet kylät elossa ja näin säilyy samalla jotain ikiaikaista.

  Minulla saattaa olla syntymässä lukihäiriö liiasta lukemisesta, sillä luin yhden virkkeesi näin: "Odotttelen nyt hotellissa, jolla on sama nimi kuin hautauspalvelulla..." Ei tarvitse nauraa! Mieheni ei kestä näitä mustan huumorin juttujani, joten ne ovat ilmeisen epähienotunteisia...

  SvarSlett
 3. Kiitoksia. Aina on mukava saada palautetta ja varsinkin hyvää. Tunnelmasi on molemminpuolinen: Paljon uutta olen minäkin blogisi kautta kokenut. Aiemmin vieraat ja tuntemattomat asiat ovat lähemmäksi tulleet.

  SvarSlett
 4. Leena: Tuo on paras :)
  Ja aivan oikea mielleyhtymä. Hotellini nimi on nimittäin Viking. Kyllä viikingit silloin tuhat vuotta sitten Euroopassa mekastaessaan olivat oikeasti melkoisen tehokas hautauspalvelu eehhehhehheh. Irlannissakin aina kylä kerrallaan.

  SvarSlett
 5. Tiedän, historia on yksi intohimoni.

  Tulin tsekkaamaan, joko Hanne tuli lukijaksi, mutta ei vielä näy. Hän oli sinne jo tulossa valassafarille;-) Eikö hän ymmärtänyt, että siinä oli sun linkki mun blogissa. Taidan laittaa sen hälle meiliin.

  Tulin juuri saunasta ja teen nyt semmoisen mummojen unijuoman, vaikka mummoa minusta ei saa itkemälläkään. Siis kaakaota ja loraus konjakkia. Rinteissä siihen laitetaan Strohhia ja hinta on sitten 8 euroa!

  Taisin viime yönä lukea suden hetkeen. Tämä ei vetele.

  Voi hyvin♥

  SvarSlett
 6. Kiitos blogitunnustuksesta! :) Sait mulle leveän hymyn naamalle juuri äsken, kun luin kirjoitustasi auton kanssa säätämisestä...muistuttaa elävästi minun viimeaikaisia toilailujani. Onneksi pääsit ehjin nahoin hotellille!

  SvarSlett
 7. Olkaa hyvä :)
  Nyt olen päässyt jo ihan kotiin saakka. Auto sai ensiapua pääsin ajamaan.

  SvarSlett