KOUKUTTAJA

KOUKUTTAJA
Story tellin julkaisema Ääni- ja E-kirja ilmestyy yhdeksäs kesäkuuta. Klikkaa kuvaa niin näet esittelytekstin .

lørdag 12. mars 2011

Talvipäivä Støssä

Støn laivasto , omat ja vierailevat alukset, olivat runsaslukuisina merellä. Ainoastaan me olimme maissa. Vastahakoisesti tosin. Kelalaitteen rulla lakkasi toimimasta ja esti kalastuksen. Talven kauneimpana päivänä.

Oli aikaa kierrellä ja etsiä kuvauskohteita. Varis oli ominut kuivakalat itselleen. "Yksityislaue, pääsy kielletty, täällä vartioin minä"

Näkymä oli kuin vanhoina hyvinä aikoina. Laivoja laiturissa vieri vieressä.

Toiset siimalaivat jonottivat kalanluovutukseen pääsyä.


Morgenstjerne 12.3. Tänään oli tyyntä. Saimme nauttia myös auringosta. Merellä olisi ollut hienoa, kun maissakin oli näin mukavaa, mutta sitä mahdollisuutta emme saaneet. Kalaretkemme tyssäsi rikkoontuneeseen kelulaitteeseen, ennenkuin edes alkoi.
Kipparin piti hakea ne varaosat Lofooteilta saakka ja minun olla laivapäivystäjänä. Samalla saatoin liikuskella laitureilla ja kalanvastaanotossa ja katsella haikeana alusten satamaan tuloja.
-lauri.

4 kommentarer:

 1. Voi talvi, täällä Berliinissä on helppo kuvitella että Norjassakin olisi kevät tuloillaan mutta ei ihan vielä... Täytyy vaan muistaa nauttia hiihtokeleistä! :) Toivottavasti kelulaite saadaan kuntoon ja pääsette pian merille nauttimaan auringosta!

  SvarSlett
 2. On ne laivat laiturissa ja valkoiset tunturit taustalla todellakin kaunis näky, tämmöisen maakravunkin silmissä. :) Ja Honningsvågiin tulee sellaisista kuvista usein ikävä, koska sieltä tämä minun "Norjan-seikkailu" alkoi...

  SvarSlett
 3. Satu:Saatiin se laite kuntoon ja oltiin jo merellä. Tuli jättiturska 31 kiloa. Tosin sää oli lumisateinen ja tuulinen.
  THK:Voisin hyvin kuvitella nämä meidän laivat Honningsvågiinkin. Kaksi kertaa ollaan pysähdytty ja yhden vapun ihan ilman kipparia siellä viettäny sekä paljon tarinoita kuullut. Eikä vähiten Honningsvåg revyn esittämänä.
  Siellä aina suomalaisetkin fileetyöntekijät niissä sketseissä vilahtelevat:)

  SvarSlett
 4. Mulla on ikkunall just tuollaisia pikkuisia paatteja, laivoja kuin kuvassa..
  Täällä Uudessakaupungissa melkein kaikilla on paatti, purjelaiva tai sit moottorivene. Mullakin oli semmoinen pikkuinen, mut möin sen kun se ei oikein ollut merikelpoinen. ostin soutuveneen, koska haluan soutaa. Olen järven lapsi. Hanhin perätuupparin siihen soutuveneeseen, mut vain harvoin pääsin merelle, kun siellä aina tuulee..
  Nyt ne mun paatit tököttää ikkunalla..
  ihanaa alkavaa viikkoa sinne ja paljon aurinkoa!

  SvarSlett