Varstad Gård Gisløy

Varstad Gård Gisløy
Ketojen hoitoa.

torsdag 24. mars 2011

Kuvia eilisestä myrskystä.

Tällaiset puoliksi huovutetut tai oikeastaan pörröitetyt kintaat eivät sovellu myrskytuulisella säällä käytettäväksi. Grönlantilaiset hylkeennahkarukkaset on silloin parempi valinta.

Alakuvassa näkymä Støn aallonmurtajalta lounaaseen.

Nyksundin kalastajakylän tuulelle alttiita rantakarikoita.

Myrskyn mukana tulee joskus hyvinkin voimakkaita pyörteitä. Tämä on vain pieni rääpäle.

Nyksundin silllalta länteen.

Kirjohylje on tullut satama-altaan turvaan säätä pitämään.

Meri kiehuu.

Taustalla näkyy talvinen Skogsøy.
Morgenstjerne 25.3. Tuulta 20 metriä sekunnissa, nyt lännestä, lämpötila miinus 3. Ulkona tuntuu mielettömän kylmältä, vaikka onkin huomattavasti lauhempaa kuin eilen . Silloin mittari näytti 6 pakkasastetta. Turskat saavat jatkaa kutemistaan ja kalastajat turhautumistaan ihan rauhassa.

Eilen iltapäivällä tuulen vähän laannuttua tuli mahdollisuus mennä ulos. Kierrellä Støssä kuivakaltelineiden ja aallonmurtajan luona. Ja ajella myös Nyksundiin. Katsomaan millaiset pärskeet sieltä löytyvät.

Ulkona ei sellaisessa säässä minun varustuksella pystynyt pitkiä aikoja oleilemaan. Olin tehnyt väärän asuvalinnan. Oli masentavaa todeta, etteivät Suomesta ostamani, kuulemma 40 asteen pakkasellakin käyttökelpoiset, puolihuovutetut, pitkät pörrökintaat olekaan tuulenpitävät.
-lauri-

7 kommentarer:

 1. Ai siellakin tulee? Taalla tanaan oikeia påskevær, mutta esim. eilen oli kova myrsky. Vahan niin kuin jokatoinen paiva nakøjaan myrskyaa ja jokatoinen on kaunis ilma.
  Kivat tumput, mutta juu.. ei ne tuulta pida:)

  SvarSlett
 2. Osta varusteet täältä http://www.jahtijakt.com/ löytyy myös Norjan sivusto. Keväällä voi tulla hyviä pakettitarjouksia, minulla 5 vuoden testaus takana ja hinta laatusuhde on erinomainen. Katso erä ja vapaa-ajan tarjonta.

  SvarSlett
 3. Se, että ne ei pidä tuulta ei yleensä haittaa. Ainoastaan kun on myrsky ja reilu pakkanen. Sellainen keli on muutenkin raju yhdistelmä.
  Silloin tarvitsee meidän kansallispuvun (Pilkkihaalarit)
  Kiitti vinkistä Ari, pitänee katsoa,vaikka kaikkein mieluiten haluaisin ne hylkennahkarukkaset ja teddyvuorellisen, (sellaisen jossa on hupussa perinteinen susikaulus) grönlantilaisen anorakin.
  Se voittaa kaikki naparetkeilijöille suunnitellut erikoistuotteet. Ainakin niissä ääriolosuhteissa elävien mielestä.

  SvarSlett
 4. Kauniita kuvia merestä...
  Jopa sen tuoksun saattoi aistia tänne..

  Minä varmaan paleltuisin pystyyn kun täälläkin jos pienessä tuulessa ja asteissa olen kohmeessa..

  SvarSlett
 5. Myrskyävä meri tuoksuaa, tai ne levät siinä vellovassa vedessä tekevät sen raikkaan tuoksun.

  SvarSlett
 6. Tähän yritin eilen vastata mutta yritykseksi se jäi, tekniikka petti jossain. :) Joo että on kuulemma ilmoja pidellyt siellä lännempänä, ihmiset suunnilleen vankeina omissa taloissaan. Kyllä täälläkin tuuli kovasti tällä viikolla, jopa täällä asuvat vardøläiset sanoivat että onpa kova tuuli. Se Vardø kun asettaa täällä meillä päin "tuulistandardin". :D

  SvarSlett
 7. Niinpä tietysti, aina niitä löytyy standardin asettelijoita. Vardölaiset ovat siis samaa joukkoa kuin Pielaveden Vaaraskahdessa Koskelalaiset taikka Suihenniemeläiset. Pikkuisen se kansakouluaikana harmitti, kun Koskelassa oli aina kaikkein kovin pakkanen. Jormalla oli tosin se etu, että se aina halusi sanoa pakkaslukemansa viimeisenä.
  Sitkeässä nuo lapsuuden "traumat" kun neljän vuosikymmenen jälkeen pintaan nousevat.

  SvarSlett