Varstad Gård Gisløy

Varstad Gård Gisløy
Ketojen hoitoa.

tirsdag 1. mars 2011

Muut lähtee, minä jään.Myre Hotellin takkahuone maaliskuun eka. Myrsky saapuu ja maissaolo jatkuu.Lämpötila on viiden plusasteen tienoilla. Lumet alkavat tällaisella säällä hupenemaan myös vuorilta. Jos sääennustukset pitävät paikkansa merelle menon saa viikoksi unohtaa. Tämänhetkistä eteläistä myräkkää seuraa itäinen , sitten koillinen ja lopuksi pohjoinen. Koko ajan tuulee 15-25 metriä sekunnissa.

Tulevat päivät ovat paitsi myrskyisiä myös lähtemisiä ja jäämisiä. Valaspomoni suuntaa huomenna Grönlantiin ja yhdistyksemme vieraana Nyksundissa olleet helsinkiläiskirjailijat Hertta ja Tinja Suomeen. Berliinin matkamessuille matkustaa Lontoossa asuva poikani.
Jonkun on kuitenkin aina jäätävä paikoilleen ja se oon minä.

Onneksi saan edes pistäytyä kylämme ulkopuolella, ihan ulkomailla saakka. Kun ajan viikonlopuksi vieraamme Pelloon. Pitää toivoa matkan ajaksi hieman rauhallisempaa tuulta. Sellaista ettei tarvitse lumimyrskyssä kolonnassa ajella, eikä pahimmassa tapauksessa matkaa keskeyttää.

Nyt alan ihailemaan valassafarimme kotisivujan uudistunutta ilmettä. Monikansallinen ympäri Eurooppaa hajallaan ollut nuori tiimimme on mielestäni onnistunut etätyössään erinomaisesti. Esitteet, asusteet ja kyltit on saatu suunniteltua ja suunnitelmat toteutettua. Strategiat luotua ja otettua käyttöön. Ilman että olemme kertaakaan kerenneet kokoontua yhteen. Pomomme ei ole kaikkia edes tavannut. Työmme tuloksia kotisivujen osalta voi itsekukin käydä kurkkaamassa täällä. Objektiivisen arvion onnistumisesta saamme sitten syksyllä kun kävijämäärät ynnätään yhteen ja tutkitaan tilinpäätöksessä viivan alla olevia rahamääriä.
Joko plus- tai miinumerkkisiä :)
-lauri-
Kuva: Matthias Hoffman

10 kommentarer:

 1. Taalla kanssa kova tuuli.
  Oletko katsonut Himmelblåta? Me lainattiiin 3 sesonkia kirjastosta viikonloppuna ja ollaan katsottu ne kaikki. Ihanaa saaristolaismaisemaa:) ja kiva sarja muutenkin. Onko sellainen kyla oikeesti olemassa?

  SvarSlett
 2. Jeees, Himmelblååpa hyvinkii. Tarina on kovin tuttu. Tykkään kopvasti. Oon jopa ostanu huoltoasemilta niitä dvd:tä alennusmyynnistä.
  Ja odottanut sen inspiroimana maallemuuttajia tännekin päin , mutta eipäs vaan oo näkyny :(
  Kyllä sen esikuva on oikeesti olemassa, ei nyt ihan sellaisenaan , mutta melkein.
  Oikee himmelblåå sijoittuu meistä eteläisimmille tienoille.

  SvarSlett
 3. Kelit vaihtelee saa nähdä kuinka pitkään tämä myteri kestää. Vielä ei sade tule lumena, mutta oireilee sen suuntaista.
  Turvallista ja selkeää ulkomaan matkaa.

  SvarSlett
 4. Kiitti Ari. Tässä on spekuloitu milloin lähtis, että Bjørnfjell olis auki. Kalastuksen puolesta kävis milloin tahansa.
  Huomenna pitäis olla kaikkein kovin myräkkä.

  SvarSlett
 5. Siistit ja selkeet sivut. :) Kyllä sinne safarille tartteis päästä, kun on näin pitkään jo Norjassa luuhannut!

  Siellä oli perjantaina yks mies Andenesissa "værfast", jos olis ollut jostain toisesta kyse niin olisin vaan sanonut että taisi löytyä parempi pubi sieltä kuin Kirkkoniemestä, mutta uskon että tässä tapauksessa oli oikeasti säästä kyse. :D

  Mutta pysykää tiukasti maanpinnalla ja turvallista matkaa EU:hun! :)

  SvarSlett
 6. Sää on ollut tosi ekstreemi, melkein pahempi kuin marraskuun alussa, ja pidempään. Andenesin tilanne on hyvä,sieltä löytyy kunnon pubeja jos sattuu se værfast tilanne.
  Tuuli on ollut pelottavaa ja virtaukset ihmeen rajua joten jumittumisia on tapahtunut itsekullekin. Jopa tankkereille, jotka kymmenen metrin aallokossa luovivat vuonoihin ankkuriin.

  Mutta valassafarilla on leppoisan kesäinen hieno sää. Tulkaa vaan käymään.
  Lupaan olla sillä reissulla oppaana ja tarjota teille , ja kaikille muilekin lukijoilleni, kulinaarisia spesiaaliherkkuja sen perinteisen kalakeiton lisäksi.
  Kiitos matkatoivotuksesta, toivottavasti Bjørnfjell aukeaa (Ainakin on luvannut hyvää säätä). Vielä eilen olivat rajat kiinni.
  No onhan Bjerkvikissä hotelli, missä voi odottaa tien aukeamista vaikkapa lautapelejä pelaten.

  SvarSlett
 7. HEI lAURI,

  What does it mean : month Eka ?
  What is Eka meaning in English ?
  These questions because our second grandchild born in januari her name is Eka !

  mvh Greet og Tom

  SvarSlett
 8. That means the first, number one.
  (The first of mars)
  Congratulations:)

  SvarSlett
 9. Hyvältä näyttävät uudet sivut! Ja tähän samantien asiaan liittyvä kysymys - oletteko tehneet sivut täysin omin voimin vai oliko projektissa mukana ns. web developer? Nimimerkillä tuollainen kaveri olisi haussa jotta saataisiin työpaikan sivut muokattua uuteen uskoon.

  Ja valassafarista haaveillaan täälläkin, mietittiin miehen kanssa jos lähdettäisiin loppukesästä/alkusyksystä yhdistetylle Hurtigruten/Lofootit/Kirkenes reissulle, kaikki matkasuunnitelmat ovat aivan auki mutta monta kohdetta olisi tuolla pätkällä mihin tekisi mieli tutustua.

  SvarSlett
 10. Satu. Meillä oli yksi alan anmmattilainen, Camillan opiskelukaveri Bergenistä kotisivueksperttinä. Sille vaan toiveita ja vinkkejä ja kaveri etsi sopivat ratkaisut. Sisällön tuottamisessa ja mm. käännöksissä meillä onm ollut iso joukko tiimiläisiä, mutta ulkoasu on Pomon ja Mauricion käsialaa.
  Yllättävän iso projekti, äkkinäinen ei arvaakkkaan kuinka paljon vie aikaa.
  Jee, jos tulette, niin haen teidät Hurtigruten satamasta Stokmarknesista tai Sortlandista ja Pääsette safarille sekä nauttimaan blogini lukijoille tarkoitetun kalaspesiaalin :)

  SvarSlett