Varstad Gård Gisløy

Varstad Gård Gisløy
Ketojen hoitoa.

torsdag 3. mars 2011

Twitter on 140 merkkiä

Näkymä Nyksundin aallonmurtajalta länteen. Meri kuohuu ja vaahdottaa kukintaansa aloittavan levän kermanväriseksi lautaksi sekä tuo mukanaan raikkaan valtameren tuoksun.


Nyksundiin myrsky iski kovalla voimalla. Jopa majatalon yhteydessä kumpareen suojassa oleva puolenkymmentä vuotta vanha vierastalo huojui ja kolisi niin, että koko ajan joutui miettimään milloin katto oikein lähtee tai koko talo hajoaa käsiin. Alakuvassa meri on yön jäljiltä hieman rauhoittunut.


Gisløy 4 maaliskuuta. Myrsky jatkuu rannoilla ja tuntureilla. Merellä on ennätyskorkea aallokko. Kaikki rajanylityspaikat ovat olleet toista vuorokautta tukossa. Vuorilla on toivoton ajokeli. Edes kolonnassa ei ole mahdollista liikennöidä. Onneksi huomiseksi on luvannut parempaa säätä. Niin, että tiet varmaan avautuvat ja pääsen viemään vieraamme Suomeen.

Myrsky alkaa käymään tottumattomien, niiden nuorimpien , kalastajien hermoille. Meillä ja Myressä on paljon kaukaakin tulleita, laivoissaan asuvia, vierailevia kalastajia. Niitä jotka hyvän alkukauden ja nopeasti huvenneen kiintiön innoittamana odottivat aikaisin alkavaa päasiäislomaa. Heitä, jotka tekivät kokemattomuuttaan kaikenmaailman hätiköityjä lomasuunnitelmia. On rankka kokemus pettyä ja joutua sietämään ahtaissa oloissa olemista parikin viikkoa. Ja samalla turhaan toivoa myrskyn asettumista.
Minulle myrsky on vapauttava. Voin rauhassa keskittyä oikeisiin asioihin. Pääsen pakoon turskan kuristusotteesta toisenlaisiin tunnelmiin.
Tänään innostuin twitteristä. Näïn pitkään kesti, ennenkuin tajusin sen merkityksen. Olin kyllä lukenut Sadun blogista jo syksyllä, että se olisi kätevä tapa miniblogata. Valaspomoni on myös vannoutunut Twitter ihminen , samoin poikani.
Siispä rohkaistuin täyttämään kaavakken ja ilmoittautumaan mukaan. Siellä olen nimellä Morgenstjerna. Säätä ja kalatarinoita ja valaista myös. Sadallaneljälläkymmenellä merkillä.
Äsken kirjauduin ja jo nyt seuraan neljää, osasinpa tehdä ensimmäisen tweettauksenikin (lieneekö oikea sana).
Jatkossa taivallustani voi seurata twitterissä. Se sopii minulle paremmin, on vähemmän sitouttava kuin tämä facebook.Siihen touhuun en uskalla lähteä muuta kuin ystävien olan yli toisia vakoilemalla. Pyytämällä näyttämään, että mitäs sekin oikein on päivittänyt. Millaisia kuvia laittanut.
Siten saa sen tavanomaisen vastauksen: "Hanki oma, niin ei tartte stalkata"
-lauri-

6 kommentarer:

 1. Hehe, olen valitettavasti ihan samaa mieltä ystäviesi kanssa: ne jotka vakoilee toisen olan yli facebookkia hankkikoot oman profiilin! ;D

  Itse olin facebook-vastustaja henkeen ja vereen kunnes ystävän painostuksesta tein profiilin, sitten suljin sen, sitten taas avasin... ja nyt se on auki eikä se minua sen kummemmin sido. :)

  Twitteriä taas olen hädintuskin edes nähnyt (okei, tein sinnekin silloin kerran uteliaisuudesta profiilin mutten edes muista käyttäjänimeäni!) mutta aion tutustua muiden Twittereihin paremmin. Se sopii varmasti tuollaiseen päivitykseen minkä mainitsit, tosi hyvin. Pitää laittaa muistiin tuo sivu. Eilen katsoin Suomen poliisin Twitter-sivua, niillä on mukavat sivut myös Facebookissa, varsinkin kuvat poliisikoirista. :)

  SvarSlett
 2. Sinulle on jotakin blogissani! :)

  SvarSlett
 3. Pöpperökelit tuntuu jatkuvan täälläkin ilta oli tyyni, mutta ei enään aamu.
  Kokeilin josku facebookkia se ei iskenyt, suurkaupunkien hälinä tuli liian lähelle.
  Twitteriä en ole edes harkinnnut, hyvä kun tässä bloggauksessa pysyy mukana.

  SvarSlett
 4. THK: En hanki profiilia, mutta lupaan vähentää olan yli vilkuilua. Ehkä suurin syy facebook kammooni onkin sitten laiskuus.
  Heli: Kiitos kovasti. Aloin jo eilen vastata haasteeseen, mutta Pellon verkkotilanne oli huono ja yhteys lyhytaikainen. Nyt taasen norjaølaisten hiihtojuhlat sotkevat keskittymistä.Postaukseni tulee sitten Norjasta käsin.
  Ari: Pöpperöa piisas meiän matkalla. koko Norjan puolen ajo oli kärsimystä. Rajan yli madeltiin kolonassa.Junastakin meinattiin myöhästyä.

  SvarSlett
 5. Nyt tuli sinulle taas yksi Twitter seuraaja lisää!! :) Itse en ole tehnyt vielä yhtäkään twiittiä, Facebookin puolellakin innostus on nykyään laimeahkoa. Tosin kommentoin kyllä muiden tekemisiä enemmän kuin kerron omista kuulumisistani. Ja tunnustetaan että vierailen naamakirjassa useammankin kerran päivän aikana. Nyt pitäisi töiden puolesta ottaa tuo Twitterkin haltuun - kunhan saamme ensin nettisivumme uusittua.

  SvarSlett
 6. Kiitos Satu.
  Pitää opetella linkittämisiä ja näitä.
  Minun twitteri vimma on sinun ansiota ja sittemmin valassafarista tarttunutta. Sen kautta saamme kätevästi tietoon alan tapahtumat mm. tutkimustulokset ja paikalliset uutiset esim Finnnmarkin vuonoissa olleista 1000 delfiinistä. Valaisiin liittyvät tai meitä sivuavat twiitit pomo välittää sivujemme kautta.
  Twitter näyttäis olevan yrityksille hyvä työkalu sosiaalisessa verkostossa. Täydentää facebookkia ja kotisivuja.
  Sitten kun teette kotisivuja , niin olis hyvä jos ekspertillä olisi ainakin hieman tuntumaa alaan.

  SvarSlett