Varstad Gård Gisløy

Varstad Gård Gisløy
Ketojen hoitoa.

lørdag 17. september 2011

Valaitten kesä

"Moi, Lauri täällä, just nähtiin lahtivalas, pari kertaa pinnassa, jatketaan syvänteelle"

First sighting of today: a minke whale swimming around the boat :-D
· · · July 17 at 12:40pm
"Voisitko olla paikallas, just ja osoittaa niinku valaita.""Tämä on kaskelotti, iso uros. Kaikki tänne tulevat ovat uroksia. Naaraat pysyttelevät poikastensa kanssa etelässä, ovat laumaeläimiä. Uroskaskelotit elelevät aikuisiän yksin."

"Me emme koskaan aja liian lähelle valaita, emme niitä kohti vaan aina viereen, meillä on sama kurssi . Näette kuinka rauhallinen tämäkin on... Wau se on iso, ainakin 15 metriä. Voi painaa 60 tonnia."

"Andalla pesii 18500 paria lunneja. Ne munivat yhden munan kaivamansa luolan päässä olevaan pesään. Luola voi olla jopa metrin pituinen. Lunni on surkea lentäjä, mutta loistava sukeltaja"

"LAHTIVALAS !!! , kello kymmenessä. Kahdeksankymmenen metrin päässä, näittekö. Se nousee uudestaan. Niitä ei oo helppo nähdä. Meillä kävi säkä. Meri on rauhallinen. Ei oo aaltoja"

"Onkohan se nähnyt jotain?"

"Nyt muuten oli kihu ihan lähellä, saikohan Anni hyvän kuvan?"

"Rainbow in the blow"

"Kaskelotin pää on kolmasosa ruumiin koko pituudesta. Pään sisällä on jopa kolme kuutiota valkeaa paksua nestettä, vähän niinku spermaa. Siitä nesteestä tulee kaskelotin englanninkielinen nimi Spermwhale.

"DIVING"

"Ohhoh, kolme pinnassa , Fredrik ottaa tuon kauimmaisen"

"Emme mene lähemmäksi. Olemme tässä. Ne ovat sillinpyynnissä. Miekkavalaat tekevät silliparvesta pallon, osa vahtii ja osa hyökkää kalojen kimppuun.Se on niinku Carusell feeding juu nou"
"Yksi tulee kohti! Sukelluksissa! Pinnan alla! Kello kaksi, kymmenen metriä..."

"Tuo on tuttu, tuttu evä. -I know this one. I know my friend."

"Kohta pinnassa."

"Valkokuvedelfiinejä tapaamme joskus. Tämä on neljäs kerta tänä kesänä. Niin että teilllä oli tuuria. Keväällä kalassa ollessa niitä näkyy usein."

"Be carefull. See water kills your camera."


-lauri-

4 kommentarer:

 1. Ihania tunnelmia, kokemuksia,
  oisinpa ollut mukana!!

  SvarSlett
 2. Kiitos Hanne :)
  Valaita voi tavata myös ensi kesänä. Støssä tai Islannissa tai missä vaan.

  SvarSlett
 3. Hienosti välittyi safarin tunnelma. Ensi kesänä pääsemmekin sitten blogisi välityksellä katselemaan hieman erilaisia valaita Islannissa! :)

  SvarSlett
 4. Ja toivottavasti livenä myös:)

  SvarSlett