KOUKUTTAJA

KOUKUTTAJA
Miltä kuulostaa Laura Frimanin ääni, entäs kalastajakylän arki. Kuvan linkkiä klikkaamalla pääset tutustumaan tarinaani. Sata tuntia ilmaista kuuntelua tarjoaa storytel

onsdag 4. mai 2011

Lastauslaiturin riskilät.

Kartnesin lastauslaiturilla Myressä on monenlaista aktiviteettia. Me käytämme sitä nuotan vetovaijerien mittaamiseen.(yläkuva). Nuoriso korttelirallin päätepysäkkinä ja useat kennelihmiset koirapuistona.

Jotkut säilyttävät kalastusvälineitään ja jopa käytöstä poistettuja laivoja konttien lastaukseen ja säilytykseen tarkoitetulla järeätekoisella laiturilla.

Riskilä on sekin löytänyt paikkansa. Lukuisat parit pesivät laiturin reunaan kiinnitetyissä massiivisissa kuormurin renkaissa.

Syötävää riittää , nälän yllättäessä tarvitsee vain tiputtautua pesästä suoraan alas...

Tai lentää vähän matkaa..

Lähestyä vedenpintaa...

Ja sukeltaa..
Joskus veteen voi laskutua myös näin.

Riskiläpariskunta ui pikkuseitistä kylläisenä.


Morgenstjerne 4.5. Tyyntä, muutama plusaste. Merellä huonot virtaukset.
Tänään vedimme ainoastaan kaksi apajaa ja saimme tuhat kiloa , lähinnä koljaa. Huomenna pidämme maapäivän sinipallassiimojen parissa. Toissa päivän uusi kuu vaikuttaa sen verran paljon, ettei merelle kannata ennen perjantaita lähteä. Se sopii meille hyvin. Saamme viettää leppoisia hetkiä, nautiskella kahvia ja tavata siimakalastajia.

Eilen olimme Myressä, kunnostamassa, uusimassa ja mittailemassa nuottamme vaijeriköysiä.
Kartnesetin aurinkoisella laiturilla työskennellässä minulla oli hyvää aikaa tutustua laiturin uusimpiin käyttäjiin.
Riskilät ovat sopeutuneet hyvin kasvavan merikotkakannan aiheuttamaan uhkaan. Lukuisat parit ovat muuttaneet kotinsa ulkosaaristosta kaupunkiin. Kallioluotojen vaaralliset ja riskialttiit seinämät ovat vaihtuneet kalastajakaupungin turvalliseen keskustaan. Laiturin seinustassa sijaitseviin vanhoihin kuormureitten renkaisiin.

Hyvin näyttää kaupunkilaiselämä riskilällekin maistuvan.
-lauri-

8 kommentarer:

  1. Juu niin onkii, hieman pienempi tosin.
    Islannissa syövät sen munia, sanovat maukkaiksi.

    SvarSlett
  2. Kameran testaus on siis tuottanut tulosta :) Varsinkin tuo veteen laskeutuminen on suuressa kuvassa upea!

    SvarSlett
  3. Hienoja lintukuvia taas kerran :)
    Mainitsit, ettei merelle kannata lähteä uuden kuun takia. Miten se vaikuttaa? Tarkoitan siis, että mihin kuun vaiheen vaikutus perustuu? Valoonko vai johonkin muuhun?

    SvarSlett
  4. En oikein tajua miksi, eikä ole tullut otettua selvillekään, mutta uuden kuun aikaan kalat ovat pinnempana ja levottomia. Meidän pyyntitavalle olis edullista jos ne olis pohjassa ja rauhallisia.
    Verkoilla ja siimoilla pyydettäessä vaikutus ei ole niin suuri.

    SvarSlett
  5. Hyvin näyttää siellä kevät edistyvän, tämä oma laakso vielä säilöö lumiaan. Kerroit että tästä ohi menet, pirauta ihmeesssä koska niin majapaikka löytyy samoin muille tällä suunnalla liikkujille.

    SvarSlett
  6. Kevät on kovasti pitkällä. Kohta pitää muokata perunamaa lämpiämään. Raparperit ovat seinustalla jo syömäkelpoisia.
    Kiitos Ari. meillä on sen verran kiintiöturskaa Ruijaa varten säästettynä, jotain 18t, että syyskuussa mennään taatusti itään. Silloin tulomatkalla ajattelin jäädä kyydistä pois ja oleilla muutaman päivän sinun maisemissa.
    Onhan ne jo tulleet blogisis kautta kovasti tutuimmiksi.

    SvarSlett