KOUKUTTAJA

KOUKUTTAJA
Miltä kuulostaa Laura Frimanin ääni, entäs kalastajakylän arki. Kuvan linkkiä klikkaamalla pääset tutustumaan tarinaani. Sata tuntia ilmaista kuuntelua tarjoaa storytel

torsdag 4. februar 2010

Leppoisa päivä Langeneseggalla















Torstai 4.helmikuuta.Merellä matkalla Langeneseggalta Støhön.Hieno sää. Muutama plus aste ja leuto kaakkoistuuli 5 metriä sekunnissa.
Saalis 1600 kiloa suurturskaa ja 300 kiloa koljaa ja seitä. Kokonaissaalis tähän mennessä 36000 kiloa.


Ensimmäistä kertaa tälla kaudella nuotta repeytyi. Paapuurin puoleinen sivuverkko oli ilmeisesti tarttunut pohjakiviin ja repeytyi koko matkaltaan.Siitä huolimatta perissä oli tuhat kiloa turskaa. Muutkaan Langeneseggan laivoista eivät ensimmäisessä apajassaan saaneet paljon sen suurempiua saaliita. Kaksi seuraavaa apajaa varanuotalla olivat heikkoja ja kokonaissaaliimme jäi huonoksi, kahteen tuhanteen kiloon.
Huonosta kalansaaliista kertoo myös Morgenstjernan sisätiloissa viettämämme aika. Kun verestystä ja suolistusta on vähän, on miehistöllä apajien välillä aikaa keskittyä vaikka sosiaaliseen kanssakäymiseen netin välityksellä. Tai sitten kirjoittamiseen ja eilisten ruokien lämmittämiseen sekä nauttimiseen Cafe Morgenstjernen leppoisassa ilmapiirissä.
-lauri-

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar