KOUKUTTAJA

KOUKUTTAJA
Miltä kuulostaa Laura Frimanin ääni, entäs kalastajakylän arki. Kuvan linkkiä klikkaamalla pääset tutustumaan tarinaani. Sata tuntia ilmaista kuuntelua tarjoaa storytel

mandag 1. februar 2010

Suolistusta Langeneseggalla



Langeneseggan matalikko.
Voimistuvaa etelätuulta 10 m/s ja pureva pakkanen -7 astetta. Kahden tunnin ajomatka kotisatamaan Støhön.


Toinen apajamme oli oikein hyvä. Saimme laskettua nuotan hieman syvemmälle kuin ensimmäisellä kerralla ja saaliina olikin lähes 8 tonnia keskikokoista turskaa. Kala oli pienepuoleista, puolet tulee jäämään alle 2,5 kilon suolistettuna.
Turska on hinnoiteltu koon mukaan. Suurimmasta yli 6,5 kilon kalasta saamme 16,25 kruunua kilolta. kokoluokkaa 2,5-6,5 kg olevista maksetaan 13,25 kruunua ja pienestä 1-2.5 kg suuruisesta 11.25. Alle kilon turskia ei oikeastaan tule, niitten hinta on 10,25.

Ne ajat, kun keskihinta oli 25 kruunua ovat historiaa. Nyt on elettävä näitä laihempia vuosia. Kun kiintiöt kuitenkin ovat nousseet sekä turskalla että sinipallaksella, niin ei tilanne ole aivan toivoton.

Meidän on kuitenkin hyväksyttäva muutos. Aiemmin kalastus oli niin puhtaasti elämäntapa. Nyt se on enemmän tehokasta liiketoiminta. Mutta onhan siinä se vapaus. Siitä ei ole tarvinnut luopua.
-lauri-

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar