onsdag 3. februar 2010

Surt og kaldt på Stø


Onsdag 3. februar. Stø. Minus 8 grader Vind fra øst-nordøst frisk bris, liten kuling.

Fangsten i går 4900 kilo. Nesten 4500 kilo torsk.
Torskefangst totalt i år 34 000 kilo sløyd. Dvs. 33% av kvota.

Torskeprisene under 1 kilo 10.25 kr. Mellom 1 og 2,5 kg 11.25 kr. Mellom 2,5 og 6,5 13.25 kr. Den største over 6.5 betales 16,25 kr.


Det ble ikke noe roing i dag. Været ble dårlig og skipper bestemmte allerede i går å ikke ro. I stedet har vi ryddet ombord. Landligge dager må også benyttes ved å slappe av,ved å ta turen til egnebuene. Og ved å kjøpe forsyninger.

Kjøllefjord, den trofaste gjesten på Stø. kom forleden dag og de hadde sesongens første sjøvær i går. Fikk noe over ti tonn, hørte jeg rykter. Nå er det blitt litt artigere der på Langenesegga, når vi er flere.
I tillegg til Kjøllefjord, har Nordegg kommet til Stø. Vassholmen og Elin Torill befinner seg også stort sett på Langenesegga.

Vi gjorde bare ett hal i går. Trengte ikke mer. Det var nok. Fikk 4900 kilo nesten bare torsk. Litt hadde vi storsei og hysa i lag.
Torsken var denne gangen fin. Det var mange, store, over fem kilos fisker i fangsten. Men fem kilo er ikke nok. I år må fisken veie over 6,5 kilo for å få den høyeste 16,25 kr kiloprisen. Tross alt var det så pass mange torsker over den nye grensen, at gjennomsnitt prisen med lever og rogn ble godt over 13 kroner.

Forhåldet tatt i betrakning, må man være fornøyd med gårsdagens fangst og med sesongen generelt. Vi har gjort det bra og vært heldige med bruket. Vi har det varmt og godt ombord og Morgenstjerne benytter alle sjansene til å ro. Og det er i tillegg mye torsk på havet. Kjempegode råvarer til hele verden, men også til å lage gode fiskemiddager ombord.
Man kunne faktisk ha det mye mye dårligere.
-lauri-

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar