mandag 8. februar 2010

Vinterfuglene


På havet Mellom Stø og Langenesegga. Tirsdag den 9. januar 2010 klo 05.00.
Været er fint. Temperaturen er plus 1 og vi har litt vind. Norøstlig bris.
Har meldt dårligere vær til i morgen.
Vi hadde en lang helg på grun av været og straum. På lørdag var vi i bøteriet på Myre og fikk nota fikset. Og i går var det for mye straum. Hadde vært ingen vits å gå.

Men garn- og linebåtene var i full aktivitet. Alle var på havet. Alle rodde.
Når det først ble klart at værmeldingen stemte ikke helt og det ble bare fine forhold for de. Linebåter fikk gode fangster opp til 280 kilo på stamp.

Det er nå full aktivitet i egnebuene og line egnere fra flere nasjonaliteter er i arbeid. På bruket jobber man også lange dager når det leveres så pass store fangster.

Den ny åpnet Stø kafe eller Arctic Pub og Kafe som den heter, er åpent hver dag helt til klokka 22 og vi har nå møtepunkt, en plass til å samles etter endt arbeidsdag. Det er spesielt viktig for tilreisende fiskere.

Stø kafee har blitt fiskevæarets hjerte med mat og drikke. På lørdager får man i tillegg nyte Duo Mirage som tar gjestene med i musikkens verden. Den flinke duoen har en brei repertuar og tillbyr oss stemninger fra slaviske og andre østeuripeiske folketoner via gitarrock til dansemusikk.
Dani og Ruman har blitt våres egne artister og vi mä bare benytte sjansen til å møte våre bulgarske venner so lenge de oppholder seg På Myre. Dvs.tre lørdager til.

På søndag fikk vi den trofaste vintergjesten Snurrevadbåten John Ivar hit. Når også garnbåtene Argus og Rubicon har kommet, har det blitt ennå mer aktivitet med mange båter. Liv og røre på havet og på land.
-lauri-

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar