mandag 1. november 2010

MYRSKY osa3

Kävimme poikani kanssa tarkistamassa toisenpuolen pienvenelaiturin.

Sinne menevä ramppi oli hieman vääntyillyt ja siirtynyt paikaltaan.

Ja aallot piiskasivat kelluvaa laituria.

Kaikki näytti olevan melkein kunnossa.

Joten jatkoimme turska-altaille.

Aallonmurtajan kivikoissa vaahtosi.

Kasvatusturskat vaikuttivat olevan lyhyeen loppuelämäänsä tyytyväisiä. Jos sää paranee teurastus jatkuu huomenna.


Morgenstjerne puoliyö.Nyt vasta alkoi tuulemaan lännestä. Ja kovaa. Pitänee vielä päivystää. Myrsky ei ole paljoa hellittänyt. Ehkä hieman voimassaan, mutta ei ainakaan aallonkorkeudessa. Purjeveneen raato on aallonmurtajan mutkassa ja viranomaisten pakettiauto siinä vieressä aallonmurtajalla sitä valonheittimien kanssa vahtimassa. Luksuspurjehtijan rungon liikkeistä kun on pysyttävä selvillä.
Satamassa laivat ovat tukevasti laiturissa, eikä mitään suurempia vahinkoja ole sattunut.

Ainoastaan kuivakalavaraston terassin kaide tuli alas , valassafarin lipputanko vääntyi ja muutamien kalastajien köysiä ja siimapönttöjä huuhtoutui mereen.

Teurastusta odottavat turskat toivottivat myrskyn tervetulleiksi. Ne saivat myrskyn takia pari päivää lisää elettäväkseen ja uiskentelivat varmaan siksi niin tyytyväisen näköisenä tehtaan laiturin altaissa.

Kävimme äsken poikani kanssa tarkistamassa veneitä, myös Lottas fangstin kiinnitykset. Sinne kun ei sen kaikein kovimman myräkän aikana ollut omistajilla mitään asiaa. Juniorin piti kyllä alun perin olla yötä tilallaan, mutta internetyhteyksien katkettua, hän päättikin palata Stöhön, myrskyn silmään.
Toivottavasti tuuli laantuu huomiseksi. Edes sen verran, että ihmiset pääsevät vahinkojaan kartoittamaan. Niitä kun on taatusti omiksi tarpeiksi, sen verran paljon on tullut ilmoituksia paikallilehden ja myös VG:n nettisivuille.
Sitten on vielä saatava myrskylle nimi . Tai pitäisikö sanoa hirmumyrskylle, kun Andenesin lentokentällä oli mitattu puuskissa jopa 39 m/s. lukemia hirmumyrskyn rajan ollessa 32. En oo muuten perillä norjalaisesta kalenterista :(
-lauri-

7 kommentarer:

 1. NORJAN muinaismytologian HENGET ovat herännäät! 39m/s on turmientunneli! Voi! voi! jaksakaa kestää vähän vielä!

  SvarSlett
 2. Joo, ei enää hätää. Myrsky ohi.Huomenna kalaan.:)

  SvarSlett
 3. Hyvä Avletto, kuuntele nyt tarkkaan:
  1-Avaa tili YouTubessä,
  2-Kun otat kuvia ota myös VIDEOITA(1-3 mn videoita,
  3-Kun lataat valokovukoneestasi valokuvat PC hän VIDEOT ovat myös tässä samassa......nimisessä mapissa
  4-kun avaat YouTube in painat vaan lataapaineketta....peräkanaa voit ladata vaikka 100 videoita samaanaikaan ja käydä nukkumaan.Aamulla kaikki ovat valmiina
  5-Sinun ei TARVITSE BLOGIN KAUTTA VETÄÄ VIDEOITA! SE KESTÄÄ IKUISTA-AIKAA(minä ymmärrän että et kerkiä, mutta käytetään MSN tehdään se homma yhdessä! SEN TAKIA, ETTÄ MILJOONANARVOISTA MYRSKYT SUN MUUT MENEE KANKKOLANKAIVOON! PLEASE!

  SvarSlett
 4. Hyvä idea. Oon vaan tottunut näihin valokuviin, eikä tule paljin videoimista ajateltua. Tuosta myrskyjutusta on aika paljon jo ilmestynyt materiaalia youtubeen.

  SvarSlett
 5. Ollaanko siellä maan kamaralla? Ok.

  SvarSlett
 6. Joo, Sää on nyt hyvä. Menemme viideltä merelle. Purjelaivan nrungon pelastamisyritykset jatkuvat huomenna.

  SvarSlett
 7. Kiitos vielä innokkaille myrskypartijoijille! Meidän laivan vauriot:pistokkeet täynnä vettä ja sulakkeet palaneet ja reelingin kaide revennyt melkein poikki. Ei siis mahdottomia, mutta näyttö myrskyn voimasta.
  Lotta

  SvarSlett