KOUKUTTAJA

KOUKUTTAJA
Miltä kuulostaa Laura Frimanin ääni, entäs kalastajakylän arki. Kuvan linkkiä klikkaamalla pääset tutustumaan tarinaani. Sata tuntia ilmaista kuuntelua tarjoaa storytel

mandag 1. november 2010

MYRSKY osa1

Myrsky on täällä. Välillä on synkempää kun raekuuro yllättää. Sitten taas rauhallisempia jaksoja. Tuulen nopeus nyt noin 18m/s Puuskissa jopa 25. Iltapäiväksi on luvattu länsimyrskyä , niin voimakasta että se voi aiheuttaa tuhoja. Silloin on parempi pysyä sisätiloissa.

Aiemmin aamulla siirsimme Leonoran suojaisempaan paikkaan laituria.

Pistettiin reilusti köysiä, niin ettei sen siitä luulis minnekään karkaavan.

Niinhän siinä kävi kuten arvelin. Saimme purjealuksen raadon vastuksiksiksi. Pahimmassa tapauksessa vuosiksi eteenpäin leirintäalueen rantakivikkoa somistamaan.

Siinä se nököttää.

Kalastajat toteavat ei-toivotun vieraan olemassaolon. Myrsky vaikeuttaa jopa sätkänpolttelua.


Lyhyessä ajassa lähes koko kylä saapui kolossia ihmettelemään.

Toimittaja Trondille tuli kenttätöitä. Uutinen piti päivittää


Marraskuun ensimmäinen.
Meillä on myrsky. Koko aamu on mennyt passissa. Laivojen köysiä tarkistellessa ja lisäkiinnityksiä laittaessa. Leonoran siirsimme toiseen paikkaan, siihen vähemmän länsituulelle arkaan. Satamapäällikkö liikuskeli laitureilla mietteliäänä.
Se purjealuksen runko sitten ajautui maihin leirintäalueen kivikkoon. Siihen jauhautuu. Siihen jää. Koristeeksi vieraillemme. Voihan Paska.
Kun kävimme katsomassa, niin siellä oli jo kansainvaellus alkamassa. Toivottavasti kukaan ei haahuile rannoilla puolen päivän jälkeen.
On luvassa myrskylukemia, jos ei ihan hirmumyrskyä. Sen kanssa ei ole leikkimistä.
-lauri-

3 kommentarer:

  1. Mitä on tapahtunut valassafarin yläkerran päädylle??? Remontti vai myrskyvaurio? Yritin sulle soittaakin
    Kyselee Lotta

    SvarSlett
  2. Myrsky sen otti mukaansa. Täällä mitään remonttia ole. Olin tarkistamassa laivojen kiinnityksiä kun olit soittanut.Purjeveneen raato irtosi ja on nyt aallonmurtajassa jumittuneena. Kaipa se siihen särkyy.

    SvarSlett
  3. Ja täällä puolella miinuksena Mikalin iilat plus pari pönttöä koukutustupien valo. Uuden laiturin silta pois paikaltaan, ei uskallettu mennä koko laiturille. Näyttäis ainakin vielä köydet kestävän.
    Käytiin kanssa hylkyä katsomassa, perä ihan aallonmurtjassa kiinni.
    Parin tunnin päästä pitäis alkaa vähän helpottaan.
    Toivotaan ettei enempää vaurioita....
    Lotta

    SvarSlett