onsdag 24. november 2010

PC-vapaa viikko

Joskus Norjanmeri näyttää muskelinsa. Nämä kuvat ovat eräältä kalareissultamme muutama viikko sitten. Silloin sää näytti satamasta katsottuna paljon paremmalta. Niin hyvältä, että kipparini suostui ottamaan mukaan Stön ikioman reportterin. Merenkäynti kuitenkin yltyi voimakkaaksi. Jouduimme palaamaan yhden apajan jälkeen kotiin. Onneksi sekä meille , että urhoolliselle meritoimittajallemme Mirellalle. Ansiokas reportaasi melkein tyhjän pyytämisestä löytyy uusimmasta Ruijan Kaiku lehdestä.

Kaikki kuvat: Mirella Baas

Lokit ja pikkukajavat kelluvat voimakkaassa lähes kolmimetrisessä aallokossa.Morgenstjerne 25.marraskuuta.Tuuli kääntyy kaakkoon. Stössä on talvikeli. Lämpötila pakkasen puolella ja lunta maassa. Siimalaivat ne saivat runsaita koljasaaliita, me jatkamme epätoivoisen tuntuisia yrityksiämme seitiapajilla. Joitain kertoja olemme yrittäneet koljan pyyntiä tuloksetta.
Tulispas jo joululoma.

Nyt on yli viikko mennyt ilman omaa pc:tä. Kun poikani ei suostu tuomaan omaa hienoa konettaan laivaan, enkä muittenkaan koneita normaalisti arvaa lainata, on olo verkossa jäänyt vähäisiksi. Ei ole tullut blogia päivitettyä, eikä muidenkaan kommentoitua.
Joitain kuvia olen kuitenkin maissa ollessani kuvakisablogiini kahvion koneelta lastannut.
PC kurjuus alkoi siitä kun laturini meni rikki. Ajattelin sen olevan pikku juttu. Onhan minulla vakuutus joka kattaa tällaiset tapaukset. Vakuutus , joka on voimassa vielä vajaat kaksi vuotta. Vakuutus , joka takaa käyttööni uuden koneen , jos sitä ei heti saada korjattua. Vakuutus , joka kattaa kaiken, myös omasta huolimattomuudesta aiheutuneet vauriot. Vakuutus , joka oli kallis.

Valitettavasti Myren nimeltämainitsemattomaan suureen ketjuun kuuluvassa liikkeessä oltiin eri mieltä vakuutuksenn kattavuudesta. Just sellaista laturia mikä minulla on ei löytynyt hyllystä. Se piti tilata. Ja sen sanottiin kestävän muutaman päivän. Niin ne sanoivat reilu viikko sitten.
Kun kysyin saisinko siksi aikaa jonkun koneen tilalle, vastaus oli Ei. Ei se tässä tapauksessa ole mahdollista, kun ei se kone ole rikki, vaan se laturi.
Kun sanoin tarvitsevani konetta työssäni minua kehoitettiin lainaamaan joltain tutulta.
Menin muutaman päivän päästä kyselemään olisiko laturi saapunu. Vastaus oli että ei se nyt näin äkkiä Kööpenhaminasta asti tänne tule.
Sen käynnin jälkeen tässä on tullut seilattua tämän melkein kirosanalta kuulostavan seitin perässä kaiken maailman matalikot. Yöt ja päivät on oltu liikkeellä. Ja vieroitusoireet merellä ovat olleet kovat. Miten kuluttaa apajien väliset ajat, kun sormia syyhyttää. Ja siirtymiset.Tulisi edes kalaa. Olisi edes suolistettavaa. Onneksi kipparilla on hyviä tarinoita. Ja poikasen kanssa voi kinastella.

Lisämurheena ovat koko ajan mieltä painavat tekemättömät kirjoitustyöt. Ne jotka olin suunnitellut merellä kirjoitettavaksi. Ne samat, joita olin siirtänyt myöhemmin tehtäväksi. Että kyllä sen sitten kerkeää. Mutta eipä taida keretä.
Onneksi saan edes hieman lohtua tämän lainakoneen kautta. Onneksi koneen haltija oli siimansa tältä päivältä syötittänyt. Ja suostui pc:nsä epävarmoihin käsiini antamaan. Saanpahan edes hieman päivittää.
Varmaan tämän masiinan uumenista löytyy muutama sopivasti meriaiheinen kuva.
-lauri-
Tuhannet kiitokset koneesi lainasta ja kuvistasi Mirella.


7 kommentarer:

 1. Justiinsa eilen katselin, etta mihinkas sina olet oikein kadonnut :). Toivottavasti saat sen laturin pian.

  Mullakin oli tuollainen vakuutus, vaan ei ole enaa, kun eihan mulle silla ollut juuri kayttoa ekan vuoden jalkeen. Ja nyt vaan toivon, etta mitaan ei ikina tapahtuisi koneelle... Edellisen mukana meni kaikki kuvat ja silleen...

  Mukavaa loppuviikkoa!

  SvarSlett
 2. Kiitos. En ole minnekään kadonnut. Huvittavinta on, kun ne siellä liikkeessä väittivät, etteivät ne muka voi saman ketjun toisesta liikkestä hommata sitä laturia.
  Tajuaa , kuinka orpo oikeastaan on, ja riippuvainen kun kaikki kuvat ja jutut on koneella ilman mitään kopiointeja.

  Pitänee tänään ajaa naapurikaupunkiin, Sortlandiin, ostaa laturi ja saada kone kuntoon, kun ei tullutkaan merikeliä, karsee lumimyrsky. :( Tai oikeastaan tämä on oikea merkki :)

  SvarSlett
 3. Ehdin minäkin jo ihmetellä, mitä Laurille on tapahtunut! Ymmärrän kyllä hyvin, että koneen puuttuminen aiheuttaa vieroitusoireita. Toivottavasti asia korjaantuu pian :)

  SvarSlett
 4. Ei mulle mitään sen kummempaa oo tapahtunut. Merellä harrastettu kirjoittamista perinteisellä menetelmällä ja enempi on myös tullut tollotettua kipparin touhuja sekä toisella puolella pöytää istuvaa junioria.
  Siis kala- askareethan eivät ole elimistöä rasittaneet.
  Oikeastaan tauko on tehnyt myös hyvää.
  Huomaa, että on olemassa antoista tehtävää ilman konetta. Sormetkin siinä lepäytyy.. ja silmät.:)

  SvarSlett
 5. Joo Kalamuijakin on ollut ihan huolissaan, että missä on Avletto. Onko myrskyisä meri vienyt miehen!!! Mutta hyvä kuulla, että olet hengissä.
  Ja luin ensin että laituri oli mennyt rikki:) Ja ihmettelin miten se liittyy siihen, ettet voi konetta käyttää jne.
  Tervetuloa takaisin:)

  SvarSlett
 6. Tervetuloa takaisin! Täälläkin on ihmetelty että mihin Avletto on kadonnut! :) Kiva että pääsit lainakoneelta kirjoittelemaan. Vaikka tauko nettimaailmasta voi joskus tosiaan olla varsinkin mukavaa. Vaihtelun vuoksi.

  Aikamoisia kuvia taas, tuota ensimmäistä katsoessani olin varsinkin onnellinen että olen kuivalla maalla. Toivottavasti saat laturin pian taas toimintakuntoon!

  SvarSlett
 7. Kiitos Kalamuija ja Satu.
  Kyllä oli alussa vaikeaa. Sitä on tehnyt itsensä näistä laitteista turhan riippuvaiseksi. Tauko teki hyvää.

  SvarSlett