lørdag 27. november 2010

Viimeiset säteet

Aurinko menee kuudeksi viikoksi lepäämään. Sitten se taas jaksaa paistaa. Viimeiset auringonsäteet Klotindenin huipulla...

Ja Gislöyn maatilan kellarin ikkunassa...

Langeneseggan matalikon suunnassa Morgenstjernan huuruisen sivuikkunan läpi tarkasteltuna. Huurussa ihmisen käpälänjälkiä ja mystisiä merkkejä....

Laivan oven läpi ja myös oven pielessä nähtynä....

Aurinko itse noin varttitunnin ylhäällä.

Päivänkajoa kipparin mielestä riittävän uudenaikaisen näytön ruudulla. Tuo lämpenee niin paljon, että suolistuksen välillä sen päällä on hyvä lämmitellä kohmeisia käsiä :)
Tämän vuoden viimeinen suora kuvani auringosta. Sinne se meni.

Aurinko paistaa nuottaa kaukaloon lappavaan poikaani.

Korkeitten maininkien takaa voi aavistaa päivän painuvan, voi nähdä viimeisen pilkahduksen.
Tästä eteenpäin kirkkainta mitä aurinko voi seuraavina viikkoina tarjota on tämä.


Morgenstjerne sunnuntain vastainen yö. Tyyntä , maassa pöllyävää lunta. Pakkasta melkein kymmenen astetta. Talvi on tullut rajuna. Ennätyskylmänä.

Täällä istuskelen koneen ääressä ja kirjoittelen ja surffailen ja Springsteeniä kuuntelen. Olen saanut laturin. Se tuli eilen liikkeeseen. En sitten jaksanutkaan olla niille sähköliikkeen pojille vihainen. Kun kävimme halkemassa laturin törmäsimme silmille tulvivaan joulutuohotukseen. se tuli vastaan heti ovelta. Piparkakut tuoksuivat ja yrmeät myyjät olivat iloisia. Jouluinen kahvipöytä oli katettu Miele pesukoneen päälle. Oikein joululiinat ja kaikki.
Yritä siinä sitten kiukutella ja reklamaatioita huonosta palvelusta tarjota. Ei onnisunut. Hyväksyin ystävällisesti minulle ojennetun laturin myötä tulleen sanattoman pahoittelun ja anteeksipyynnön ja siirryin nauttimaan pipareista ja suomalaisia perinteisiä ässäpikkuleipiä muistuttavista herkuista.
Niitä tulikin syötyä oikein urakalla.
Laturia on tullut tänään testattua. Kyllä toimii. Olen ollut valastöissä konttorissa ja nyt monta tuntia täällä laivalla ja vielä lataa. Kuvablogianikin on tullut päivitettyä. Ei oo laturissa mitään oireita vioista :)
Ehkä tämä on sitä kestävää laatua.
Tänään pääsin lastaamaan kuvia omalle koneelleni. Niitä siinä ruudulla katselin. Myös aurinkoa joka on tällä hetkellä lepäämässä. Kun sen seuraavan kerran näemme talvi on jo voiton puolella. Ja Barentsin meren vieraamme kututurska meidän pyydettävissä.
Sitä odotellessa on tyydyttävä kuvien katselemiseen.. tai mielikuviin.
-lauri-

13 kommentarer:

 1. Kivaa, etta sait sen laturin. Ja kukas sita nain joulua odotellessa viitsisikaan kiukutella kaupassakaan. Mina olen tuollainen: puhkun ja puhisen aikani, vaan jos en juuri silloin paase rajahtamaan, niin siihen se sitten jaa.

  Aivan uskomattoman kaunis tuo kellarinikkunakuva!!!

  SvarSlett
 2. Kovasti kiitoksia Tuula. Kävelin siinä pihalla ja räpsin kuvia samalla kun katselin värin muuttumista Andöyn vuorilla. Pojan talo on korkeitten puitten,kuten kuvassa näkyvien pihlajien ja raitojen ympäröimä, vaikka itse saari on lähes puuton.

  SvarSlett
 3. Olen joskus kokenut ajan "kun aurinko ei laske", ei sitä oikein osaa kuvitella "jos ei aurinko nouse".

  Hämärähyssyä.
  t helen

  SvarSlett
 4. Myterö kuvannee tilannetta parhaiten. Liekö sana tuttu Ylä- Savon ulkopuolella.

  SvarSlett
 5. Kiva että kone pelittää taas! Tuulan tapaan olen itsekin ihan samanlainen, mutta mitäpä sitä turhaan luo negatiivistä tunnelmaa ympärilleen. Kauniita kuvia taas, jaksamista sinne hämärän keskelle!!!

  SvarSlett
 6. Hyvin pelittää. Olo on melkein kuin pitkään poissa ollut perheenjäsen olisi tullut takaisin kotiin :)

  SvarSlett
 7. Hei hei aurinko.. kohta nähdään taas:)
  Mullekin käy täällä usein noin. Uhoan, että hitto mä kyllä sanon.. ja kun sen aika tulee ja joku hymyillen vastassa ja jopa ehkä pyytää anteeksi niin eihän siitä sitten mitään tule.
  Nautinnollista mörketidiä sinne:)

  SvarSlett
 8. Kiitoksia kalamuija. Nyt muuten nautitaan pitkästä aikaa kunnolla kun tuli 2tonnia seitiä eka apajassa. Ihan piti ottaa kuvia, että pääsee maissa rehvastelemaan.

  SvarSlett
 9. Ahaa täällä on tapahtumapiste, minulla on ollut tuo hiljaisempi blogi lukemistossa ja olen ihmetellyt kun siellä on niin hiljaista. No kannatti lukea Ruijan Kaiku osasin myös tänne, raikasta kaamosta myös sinne.

  SvarSlett
 10. Täällähän minä. Blogiasi olen kyllä säännöllisesti seurannut. Kuvia katsellut ja mm. talven etenemistä Støn ja Arnøyn välillä vertaillut.

  SvarSlett
 11. Upeita kuvia. Tuo aurinko vuoren/tunturin huipulla ja mystiset merkit akkunassa.

  SvarSlett
 12. Hienoja kuvia ja värejä. :) Siellä se tinden vielä kylpi auringossa...

  Eipä sitä suu piparkakkua täynnä oikein saa kunnolla kiukuteltua. :D Pääasia että taas latautuu...

  SvarSlett
 13. Kitokset Leena ja Elvenes. Tinden ei muuten enää kylve missään auringossa kun tuli länsituuli ja sade ja harmaus kaamoksen lisäksi. Sitten toinenkin murhe kun juniori suuressa siivousfobiassaan pyyhki minun näköalaikkunan huurut ja ornamentit pois :(. Kuvatpa on tallella hehe.
  Arvaappa söinkö koko rahan edestä. Ei ollu kiire myymälästä minnekään.

  SvarSlett