torsdag 1. april 2010

Alfa galleria. Vaelluskengät tulivuorella ja kuumilla lähteillä

37 VUOTTA VANHAA MAASTOA. ELDFELL.19.3.2010
Eldfell tulivuoreen tutustumiseen kannattaa varata reilusti aikaa. Ja ottaa ylimääräistä vaatetta mukaan . Ja vettä sekä evästä. Ylhäällä on kyllä muutamia suojaisia sopukoita taukopaikoiksi.


Tässä jalan alla jotain kalliontapaista. Tosi liukasta. Sateella ei uskaltais kävellä.Eldfell on niin monipuolinen, maasto vaihtuu , muoto ja värit. Siellä on tuhkaa, hiekkaa ja lohkareita. Alempana löytyy sammaloituneita laavakenttiä.


Erilaisten rikki- ja laavalohkareiden päällä kengän pohja testataan.Mun jalan alla oleva vaalee on jokin rikkisekoituskimpale.
Alfa piti hyvin pehmeessä ja kovassa ja jyrkässä rinteessä kans. Tää oli tosi vaikee kohta, kun se on niin kovaa punainen maaperä.


Tämä on just siitä Eldfellin kraaterin reunalta. Ihan käsittämättömiä värejä. Onneks oli auringonpaiste eikä tuullut. Vähänkään kovemmalla tuulella ja sateella siellä ylhäällä ei oo kivaa. On tullut muutaman kerran oltua tosin huonoissa olosuhteissa.
Aikoinaan 70-luvulla purkauksen jälkeen rakennettu jonkin sortin lämmönsiirtoputkisto. Ne lämmitti koko kylän siellä tuhkakentässä olevissa putkissa lämminneellä vedellä. Niin mä sen ymmärsin.


Hveradalurin kuumien lähteiden alue Hveragerdissä 18.3.2010
Kuuma savimönjä tarttui mun kenkiin. Vaikee saada pois. Olis varmaan hyvää kosmetiikkaa tai ihojuttuja. Jotain samantapaista ne purkittaa ja tuo Suomeenkin. Blue lagoon tuotemerkillä muistaakseni.

Hveragerdin postin maanjäristysasiantuntija Lilja sanoi, ett ois oltava varovainen jos aikoo kävellä sillä kuuma savimönjä alueella. Lähteitten lähelle ei hänen mukaansa kannattais mennä ollenkaan.

MUN ALFAT
Kymmenen vuotta sitten ostin Harstad:n kaupungin Parabol Flua kaupan retkeilyosastolta norjalaiset Alfa vaelluskengät. Olivat muuten kalliit.
Vaikka ne ovat olleet turhankin rajussa käytössä, ja kenkieni hoito on ollut sattumanvaraista ja laajaperäistä, tiiän ettei mun tarvitse penätä jalkineilleni annetun elinikäisen takuun perään.
Toimivat Islannin matkallakin aivan loistavasti, kaikenlaisissa olosuhteissa.
Nyt kun tarkempaan mietin, niin se takuulappukin on hävinnyt.
-lauri-

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar