torsdag 22. april 2010

Kolja on palannutNuotan laskua. Köydet menevät mereen.


Perät alkavat purkautumaan .

Nuotan sivuverkko soljuu veteen.


Eka apajan saalis oli tuhat kiloa, suurimmaks osaks koljaa.

Kalastajapoikani pitelee säkkiä paikallaan kipparin aloittaessa vinssaamisen.


Säkissä nousee koljaa ja turskia.


400 kiloa kaloja tyhjenee kaukaloon.


Kauan odottamaamme koljaa perissä ja muutama turska.


Stø 22.4. Tyyntä ja selkeää. Viisi astetta lämmintä.Tällä viikolla olemme käyneet 4 kertaa merellä ja saaneet yllättävän paljon koljaa. Viimeisellä kolmella kerralla yhteensä 6 tonnia.
Turskakiintiömme on huvennut, jäljellä 1500 kiloa. Onneks turska on uimassa pohjoiseen. Islannissa kissakalan pyytäjät ovat saaneet suursaaliita. Parhaat pienistä siimalaivoista uskomattomat 55 tonnia viimeisten 2 viikon aikana. Hyviäkin uutisia siltä saarelta.

Merellä on nyt kova sutina ja mukavaa kun kolja palasi ja me työskentelemme melkein nonstoppina. Maanantaista lähtien olemme suurelta osin vain kalastaneet. Tulleet vähäksi aikaa maihin kaloja luovuttamaan ja muutamaks tunniks lepäämään ja taas lähteneet.

Koljan kalastus on ihan eri touhua kuin turskan pyynti. Kaikki tapahtuu merellä. Vaikka saamme pienempiä saaliita ja kalat ovat helpompia käsitellä, ei meille jää apajien välillä paljon taukoja. Hyvä kun kahvit kerkeää juoda. Lisäks kalastamme oikeestaan mihin vuorokauden aikaan tahansa. Lähdemme ja tulemme sattumanvaraisesti.
On totuttava nukkumaan ja syömään sillloin kuin se on mahdollista.

Kunnon levon saa sunnuntaisin ja myrskypäivinä. Siksi Morgenstjerne on nyt entistä enemmän koti seuraavat viikot, mitään ylimääräisiä kuvioita ei kerkiä aatella, eikä mitään ees harrastaa. Tää kevään koljasesonki on kuitenkin aika lyhyt. Ei se täällä pitkää aikaa viihdy ja muut sesongit jo painavat paälle. Jo neljän viikon päästä aloitamme valmistelut sinipallaskautta varten.

Onneks meillä on internet yhteys, riippumatta siitä missä päin merta seilaamme. Ettei aivan kokonaan tule eristäydyttyä punavalkoiseen laivaamme, ulkopuolisen maailman ulottumattomiin.
-lauri-

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar