torsdag 29. april 2010

Siimakalastuskylä StøStøn edusta , matkalla hietikolle. Tuuli tyyntyi vähäksi aikaa ja kääntyi luoteeseen. Aurinko paistaa. Muutamia lämpöasteita. Uusi kovan tuulen jakso tulossa illaksi. Muutama tunti hyvää keliä ja mahdollisuus nuotanvetoon. Ennen ensi viikon puolta väliä.

Turhauttava myrskyjakso hellitti hieman. Tämänkertaisen rupeaman aikana olemme onneksi saaneet syötitettyä sinipallassiimojamme. Niin ettei se oleminen ihan nukkumiseks ja kahvinjuonniks oo mennyt.

Siimojen syötitys on minusta mukavaa askartelua. Siinä on niin monta työvaihetta ja työtahdin saa itse määrätä. Siimapöntön takana seisominen on lisäksi kunnon terapiaa. Voi olla sosiaalinen tai omissa oloissaan. Monet kylässämme pallassiimoja kesätöinä syötittäneet palaavatkin joka kesä kalastajien tupien ainutlaatuiseen ilmapiiriin.

Kylällämme alkaa olla aika kattava ystäväverkosto Suomessa. Tähän mennessä yli 280 suomalaista on ollut lyhyemmän tai pidemmän jakson siimansyötittäjäna. Parikymmentä on muuttanut pysyvästi ja suomalaisinvaasion ansiosta Støstä on tullut esikuva monikulttuurisesta kalastajakylästä, joka ei kuollutkaan. Ja jossa jokainen on tärkeä , jokaiselle loytyy paikka.
Støstä voimme olla ylpeitä ja hyvällä omallatunnolla kehuaa pikku kyläämme yhdeksi Norjan tärkeimmistä.

Kylämme on myös avoin yhteisö. Vieraamme ovat tervetulleita tutustumaan valaitten hylkeitten ja lintujen lisäksi arkipäiväämme. Laiturilla, syötitystuvilla ja kahviossa saa fiilistellä. Meille saa tulla käymään tai miksei pysyvästi olemaan.
-lauri-

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar