søndag 18. april 2010

TöissäSand 19.4. Pohjoistuulta 8m/s.Jonkin verran ristiaallokkoa.Lämpötila 6 astetta. Kaiun ruudulla näytti olevan paljon pisteitä. Toivottavasti koljaa.

Olemme töissä, jee. Eilen Røstadjenta läksi Ruijaan. Kun kippari äsken soitti niin olivat jo Tromssan satamassa. Tietysti menevät kaupungille kahvittelemaan. Niin mekin tekisimme siellä niinsanotussa Pohjolan Pariisissa.

Me tulimme tänne hietikolle uskottelemaan, että kolja olisi tullut. Ainakin rekisteröintejä oli runsaasti. Mielenkiintoista nähdä.

Silmäilin tuossa tullessa nopeasti ulkomaanuutiset, päivitin Islantitilanteen myös muilta kuin tulivuoriuutisten osalta. Kalastus jatkuu siellä normaalisti ja rasvakalaakin on alkanut olla saalistilastoissa. Tai sitä mätiä.
Norjan iltapäivälehdillä alkaa kohta olla kaikki tehokeinot käytetty. Tämän dramaattisemmaks purkausta ei enää saa, kun niitten piti oikeen autolla ajella sinne tuhkasateen keskelle köhimään.

Elämä suurimmassa osassa Islannin maata jatkuu kuitenkin normaalina. Matkailuelinkeinokin painotti, että sensaatiouutiset ulkomaisessa lehdistössä antavat liian dramaattiseks värittyneen kuvan.
Norjan suurimman iltapäivälehden Vg:n kolumnisti meni niin pitkälle Katla spekuloinnissaan , että nosti Astrid Lindgrenin Veljeni Leijonanmieli kirjan ja sen pelottavan hirviön Katlan ihmisten mieliin.

Meillä on riittävästi spekuloitavaa tämän kalastuksen kanssa. Jos koljaa tulee, niin ei tartte paljon miettiä vaan painaa töitä. Jos saalis on turskaa, saamme lepopäiviä.
-lauri-

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar