søndag 5. september 2010

MASSIIVISIA TESSUJA 2

Massiivisia tessuja sarjassa esittelyvuorossa on massiivinen vanha skotlantilainen lammastessu. Se on tottunut elämään Skotlannin nummilla ja paimentamaan lampaita. Kun lampaita ei ole paimennettavana,esimerkiksi kirkkonummelaisella omakotialueella,tessu sopeutuu tilanteeseen ja pitämään huolta isäntäperheestään. On pihapiirin hoitaja ja peräänkatsoja.

Alakuvan tessu on vähän tonkinut kompostia.

Tässä Tessu tutustuu peltoonsa .

Pohdinnan alla tuleva partiointi.

Vähän päätä heilauttamalla saa tyynelläkin säällä tuulikampauksen.

Tessua on vaikea katsoa suoraan silmiin. Eikä sen ilmeitä ole niin kovin helppo tulkita.

Massiivinen vanha skotlantilainen lammastessu lähdössä kierrokselleen.

Hellyydenkipeitä nämäkin.

10 kommentarer:

 1. Eikös ookkii,jos vaan olis käytännössä mahdollista niin koirakuumehan tässä iskis.

  SvarSlett
 2. Eiko vois ottaa laivakoiraa ;D?

  SvarSlett
 3. Kylä se mulle kävis, mutta minun kippari saattaa olla pikkuisen eri mieltä. Pitää katsoa sitten kun ei enää ole kalastaja, vaan viettää leppoisia joutopäiviä Vestmanna saarilla Islannissa, hommais vaikka lammaskoiran ja olis isäntien apuna lampaanajossa :)

  SvarSlett
 4. Ai että, makeita Vanhaenglanninlammaskoiria ja hienoja kuvia!! Minulla on itselläni hieman samanhenkinen briardiksikin kutsuttu Massiivinen Tessu, Ranskasta tosin alunperin. :)

  SvarSlett
 5. Kiitos koiraopastuksesta Sini. Jokos olette miekkavalaista selvinneet:) Meillä ovat ne kolme perhettä, tai joku aina kerrallaan vieraillet säännöllisesti, niin että olemme safarilla nähneet miekkavalaita 15 kertaa.
  Ja se hyljejuttu oli tosi. Ne olivat käyneet Hylkeen kimppuun tai ainakin leikkineet sillä. Sain sen melojan ottamat kuvat.
  Se miekkavalasretki oli niin hieno, niitten kaikkien vaikeuksien jälkeen, että vieläkin kuvia aina haikeana katselen.
  Eikä niin läheltä oo tullu sen jälkeen nähtyä.
  Tulkaahan käymään, milsei vaikka talvella.

  SvarSlett
 6. En usko, että niistä valaista selviää ikinä. :D Luinkin täältä blogistasi siitä miekkavalas-hyljejutusta kuvineen ja olin ihan äimän käkenä. Tosi jännittävää! Tehtiinkö siitä havainnosta sitten myöhemmin jotain suurempaa juttua? Ja kyllä, tullaan varmasti vielä joku kerta uudestaan, miksei vaikka sitten talvella. :)

  SvarSlett
 7. Kuvat on lähetetty pomon toimesta miekkavalastutkijoille. Olivat kovasti kiinnostuneita ymmärsin. Mitään suurempaa juttua en oo kuullu, kun niitten pitää olla aika varovaisia siellä tiedepiireissä ennekuin tekevät johtopäätöksiä.
  Maallikoille se on sama mitä hehkuttelee ja varsinkin jos omissa nimissään tunelmia välittää.
  Islannissa Husavikissa oli vuosi sitten tapaus missä miekkavalaat, mukana paljon nuoria kuulin, hyökkäsivät valassafarilaivan lähistöllä uineen yksinäisen lahtivalaan kimppuun.
  Se oli ensimmäinen kerta kun sellaista siellä todistettavasti tapahtui.
  Ne tappoivat ja söivät lahtivalasparan.
  Aika dramaattista varmaan niille valasturisteille kun miekkavashan on niin hellyttävä.
  Talvella paras aika tulla on maaliskuun alku. Valoisaa ,revontulia ja kalastussesonki on parhaimillaan

  SvarSlett
 8. Terveiset Tessuilta ja niiden omistajilta. Oli kyllä kerrassaan osuva luonnekuvaus.

  Muutenkin oli mukava nähdä todella pitkästä aikaa. Viimeistään ensi kesänä sitten seuraavan kerran, ellet sitä ennen käy Suomessa.

  t: Santtu

  SvarSlett
 9. Niin, pitkästä aikaa lienee jotain 10v. Ja tuli pitkästä aikaa harjoiteltua myös aitauksen tekoa. Ei lammasaitauksen , vaan lammaskoira- aitauksen hehe. Tervetuloa safarille ja muutenkin tutustumaan meidän maailmaan täällä Norjan meren rannoilla.

  SvarSlett