torsdag 16. september 2010

Vuoret, meri ja laiva


Morgenstjerne 16.9.2010, kalassa hietikolla, norjaksi Sand . Kohtalaista koillistuulta, tosin tuuli vaihtelee suunnaltaan ja voimakkuudeltaan koko ajan.Lämpötila kahdeksan asteen tietämissä.Sää on selkenemässä. Eilen aamulla luovutimme 2400 kiloa koljaa ja 100 kiloa turskaa sekä 60kiloa seitejä. Otin omaan käyttöön kahdeksan kissakalaa, jotka fileoin ja pakastin.

Eilen ei sitten mentykään iltavuoroon, tuuli ei päästänyt. Hyödynsin tilannetta tekemällä kirjoitustöitä. Olen päässyt tekemään juttuja kalastajakylästämme ihan oikeeseen aviisiin ja siitä kunniasta olen kovasti otettu. Saanhan sen sivutyöni myötä kertoa kalastajakylästämme laajemmallekin lukijajoukolle.

Ei se iltapäivä ja ilta pelkästään siihen lehteen kirjoittamista ollut. Tietysti surffailin netissä ja chattailin ja luin blogeja. Niitä muutamia tuttuja , joita minulla on tapana. Kun menee sinne kommentit osastoon , niin joskus ajautuu niitten kommentoijien blogeihin. Ja sitten vaeltelee niissä teksteissä. Ennestään tuntemattomissa.

Eilen olin Susannen blogissa. Sisustusta, kukkia ja hempeetä luontoo ja tällaista. Just karskille kalastajalle sopivaa. Tosi hienojen sisustusvinkkien , kauniitten luontotunnelmien ja lukuisien kukkaelämysten seasta löytyi sellainen blogitunnustus, jota en ollut aiemmin nähnyt.

Susanne aikoi sen antaa kaikille jotka sen postauksen ovat lukeneet. Täytin ehdot ja otin tunnustuksen mukaani. Hieno merkki , hempee teema. Rakkaimmat asiat.

Ehtoina oli kertoa kolme rakkainta asiaa. Hyvä että ne on asioita, niin ei tarvitse alkaa ihmisiä järjestykseen laittamaan.

Lyhyesti kolme minulle just tällä hetkellä rakkainta asiaa ovat.

Vuoret, sieltä saan voimaa.Vaikka en siellä oliskaan. Joka päivä ne näen.
Meren kanssa oon yhtä.
Morgenstjerna puolestaan on minun kotini ja minnekäs sitä kotoaan läksisi.

Tunnustuksen annan eteenpäin aika uudelle blogituttavuudelleni Kalamuijalle ansiokkaasta vasta Norjaan muuttaneen perheen elämän kuvauksesta,integroitumisen vaiheiden dokumentoinnista ja perheenäiti - näkökulmasta. Kalamuijan mielenkiintoisten tekstien ja kuvien parissa viihtyy.
Samalla blogi , niinkuin muutkin seuraamieni norjansuomalaisten blogit, käyvät erinomaisesta Norjaan muuttajien tietopaketista ja keskustelufoorumista.
-lauri-2 kommentarer:

 1. Kiitos Avletto:) Pistitpä pahan...
  ja onnea hyvästä kalasaaliista! Onko kissakala hyvää?

  SvarSlett
 2. Ole hyvä vaan. Viihdyn blogiseurassasi:) Joo kalansaalis oli eilen hyvä syksyiseksi. Nyt saatiin suolistettua eka veto, 600 kiloa koljaa. On aikaa olla puoli tuntia netissä.
  Että huonohkoissakin apajissa on puolensa:)
  Kissakala on tosi maukasta. Se kuuluu ns. kotlettikaloihin . Vaatii mureutuakseen muutaman päivän säilytyksen viileässä ja kannattaa paistaa paneroituna. Myös grillaus käy(Imelämarinointi yön yli)
  Paistetun kissakalan kastikkeena näitä viinipohjaisia hapanjuttuja, imelää sekaan.
  Njamm...

  SvarSlett